Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

A kvízjáték megkezdéséhez egy rövid regisztráció, illetve bejelentkezés szükséges!

 

Kezdőoldal » Érdekességek

Érdekességek

1 2 3 4 5

Furcsa ételek a világ minden tájáról

Ebben a cikkben összeszedtünk jó pár ételt a világ különböző szegleteiből, amelynek elfogyasztásához elég komoly akaraterő kell a magunkfajta, nem ehhez szokott embereknek.


Tájszavak innen-onnan

Mivel a kvízjáték során is rengeteg tájszóra utaló kérdéssel találkozhatsz, talán külön is van kedved róluk olvasni. Ebben a cikkben összeszedtünk jó pár, számunkra ismeretlen vagy ritkán hallott szót, amelyek jelentése talán neked is újdonságot jelenthet.


Az Amerikai Egyesült Államok First Lady-jei

Az Amerikai Egyesült Államok első First Lady Martha Washington volt, képe még a postai bélyegekre is rákerült. Az évek során számtalan első feleség váltotta egymást a Fehér Házban. Róluk olvashatsz érdekességeket ebben a cikkben.


Ausztrália - kontinens és ország

Ausztrália kapcsán a legtöbbünknek a koalák, a kenguruk, a hosszú meleg nyarak és a Nagy-korallzátony jut eszébe. Ez az egyetlen ország a világon, amely egy teljes kontinenst elfoglal, népsűrűsége mégis töredéke más országokénak. Tudj meg többet Ausztráliáról ebből a cikkből!


A hetes szám bűvöletében

Neked is biztos számtalan dolog eszedbe jut, ami a hetes számmal kapcsolatos. Ez a szám felbukkan a népmesékben, a tudományokban, a történelmünkben, az ezotériában, a sportvilágban, illetve a természetben is, valamint még ismert babona is kötődik hozzá. Tudj meg többet a hetesről!


Március - a felfrissülés, megújulás, új tervek időszaka

A március az év harmadik hónapja, amely megújulást, felfrissülést, vidámságot hozhat számunkra a kicsit depresszív téli időszak után. Ebben a cikkben néhány olyan információt olvashatsz, amit talán magad sem tudtál a márciusról.


Videojátékok - amit valószínűleg nem tudtál róluk

Ma már több millió felhasználó játszik online vagy offline valamilyen videojátékkal. Az első sikeres videojátékokra a legtöbben még ma is emlékeznek (Donkey Kong, Pac-Man, Super Mario, Tetris), s ezek hatása valamilyen formában a jelenkor játékaiban is tetten érhető. Olvass további érdekességet a videojátékok történelméről, illetve statisztikáiról ebben a cikkben.


Az igazság a Valentin-napról

Február 14-e minden évben Valentin-nap, a nap, amikor a szerelmesek megajándékozzák és biztosítják kölcsönös érzéseikről egymást. Az ünnep eredetének baljós múltja van. Japánban ünnepelnek Fehér Napot is. Egy amerikai sitcomnak köszönhetően már létezik Galentin-nap is. További érdekességet olvashatsz ebben a cikkben a Valentin-napról, eredetéről, szokásokról, statisztikákról.


A világ leghíresebb építményei

Sok év eltelt azóta, hogy a gízai nagy piramis megépült, melyről még a korunk tudósai sem tudják biztosan, hogyan voltak képesek az ókori emberek létrehozni. A jelenkori építőipar elképesztő építmények létrehozására képes. Ebben nagy szerepe van az új építőanyagok, a beton és az acél megjelenésének, illetve a szállítási lehetőségek kibővülésének. Ebben a cikkben az építőiparról alakulásáról és a világ leghíresebb építményeiről olvashatsz.


Bear Grylls, a túlélő

Bear Grylls 23 évesen került be a Guinness-rekordok könyvébe, amikor megmászta a Mount Everestet. Később több mint 96 percen át zuhant egy beltéri szabadesés szimulációban, amivel újabb rekordot döntött. Karatéból fekete öve van, becenevét a nővérétől kapta. Ebben a cikkben további érdekességeket találsz a brit kalandorról.


1 2 3 4 5