Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
«
»

Játékosaink az elmúlt 24 órában 10301 kvízt fejtettek, 32 labirintust jártak be és 364 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kezdőoldal » Érdekességek

Érdekességek

1 2 3 4 5 6

Filmforgatáson történtek

Filmforgatáson történtek

A filmforgatások során olyan dolgok is megtörténhetnek, amelyből a filmben semmi sem látszik, így egy átlagnézőnek fogalma sem lehet. Ebben a cikkben ilyen esetekből mazsolázgattunk a filmtörténelem egy-egy kiemelkedő alkotása kapcsán.


Japán közelebbről

Japán közelebbről

Ebben a cikkben a japánokról és országukról olvashatsz érdekességeket! Tudtad például, hogy Hongkong után ők élnek a legtovább a statisztikák alapján? Vagy hogy a világon használt cipzárak közel fele ebben az országban készül?


Ember a lovak ellen

Ember a lovak ellen

Hallottál már arról az extrém versenyről, ahol egy maratoni hosszúságú táv megtétele során dől el, az ember vagy a ló gyorsabb, ügyesebb és kitartóbb. Ezt a különleges sportot egy wales-i kisvárosban, egy helyi vállalkozó találta ki, hogy turistákat csalogathasson a szállodájába.


Az emojik világa

Az emojik világa

Az emojik ma már életünk részét képezik. Ott lakoznak a mobiltelefonjaink belsejében, csak arra várva, hogy elküldjük őket ismerőseinknek. Számuk ma már 3000 körülire tehető. Tudj meg többet a hangulatjelek keletkezéséről, történelméről, statisztikáiról!


Instagram érdekességek

Instagram érdekességek

Az Instagramot valószínűleg már senkinek sem kell bemutatni. Ez a közösségi oldal 2010-ben indult hódító útjára, s mára az internet felhasználók nagy százaléka ismeri és használja a világ minden tájáról. Ebben a cikkben az Instagrammal kapcsolatban gyűjtöttünk össze néhány érdekességet.


Királyok és királynők

Királyok és királynők

Ebben a cikkben királyokról és királynőkről olvashatsz néhány érdekességet, olyan dolgokat, amik nem feltétlen szerepelnek a történelem könyvek hasábjain.


Ausztria érdekességek

Ausztria érdekességek

Ezúttal nyugati szomszédunkról, az osztrákokról szeretnénk megosztani veletek néhány érdekességet. Bár az ország egy kicsivel kisebb Magyarországnál, természeti kincsekben és élhető városokban igencsak bővelkedik. Itt nyitották a világ első állatkertjét és már kétszer rendeztek itt téli olimpiát.


Furcsa ételek a világ minden tájáról

Furcsa ételek a világ minden tájáról

Ebben a cikkben összeszedtünk jó pár ételt a világ különböző szegleteiből, amelynek elfogyasztásához elég komoly akaraterő kell a magunkfajta, nem ehhez szokott embereknek.


Tájszavak innen-onnan

Tájszavak innen-onnan

Mivel a kvízjáték során is rengeteg tájszóra utaló kérdéssel találkozhatsz, talán külön is van kedved róluk olvasni. Ebben a cikkben összeszedtünk jó pár, számunkra ismeretlen vagy ritkán hallott szót, amelyek jelentése talán neked is újdonságot jelenthet.


Az Amerikai Egyesült Államok First Lady-jei

Az Amerikai Egyesült Államok First Lady-jei

Az Amerikai Egyesült Államok első First Lady Martha Washington volt, képe még a postai bélyegekre is rákerült. Az évek során számtalan első feleség váltotta egymást a Fehér Házban. Róluk olvashatsz érdekességeket ebben a cikkben.


1 2 3 4 5 6