Játékosaink az elmúlt 24 órában 47834 kvízt fejtettek, 112 labirintust jártak be és 1659 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kezdőoldal » Érdekességek » Filmforgatáson történtek

Filmforgatáson történtek


A mozi többszáz éves történelméről rengeteg érdekességet, statisztikát felidézhetnénk. Ezúttal egy-egy klasszikus film forgatásán történt érdekességekből mazsolázgattunk!


Forrás: Pixabay


Blair Witch Project: A kézikamerás felvételekkel készült horrorfilm szereplői nem kaptak szövegkönyvet, csupán egy-egy utalást arra, hogy minek is kellene történnie. A szövegeket a forgatás során improvizálták. Hogy a színészek gyötrelme minél kézzelfoghatóbb legyen, napról-napra egyre kevesebbet kaptak enni, míg a legvégén már csak egy-egy gyümölcs és víz járt nekik naponta.

Charlie és a csokigyár: A forgatás során valódi mókusokat használtak fel a legtöbb jelenethez. A 40 rágcsáló kiképzése 19 hetet vett igénybe, de ezután képesek voltak leülni egy székre, parancsra kinyitni egy dióhéjat és felülni a szállítószalagra.

Forrest Gump: A film költségvetését a Paramount filmstúdió egy ponton korlátozni kezdte, maga a rendező, Robert Zemeckis és a főszereplő, Tom Hanks is beszállt anyagilag az alkotásba némi profitért cserébe. Végül az utóbbi 65 millió dollárt keresett az elkészült mozifilmen.

James Bond filmek: Miután Sean Connery szokatlanul korán, már 17 éves korában elkezdett kopaszodni, minden alkalommal, amikor James Bondot játszott, parókát kellett viselnie.

Karácsonyi lidércnyomás: Az 1993-ban készült animációs filmhez másodpercenként 12 stop-motion beállítást fényképeztek, így egy-egy percnyi felvétel elkészítése majd' egy hétig tartott. A 100 perces alkotáson 3 évig dolgoztak az alkotók. A rendező, Tim Burton ezután mereven elzárkózott attól, hogy folytatást készítsen a mozinak.

Óz, a csodák csodája: Az 1939-ben készült mozifilm szereplői közül Totonak, a kutyának szokatlanul sokat fizettek, többet mint a szereplők legtöbbjének. A Terry névre hallgató állat gazdája heti 125 dollárt keresett.

Ponyvaregény: A film egyik nagyon hatásos jelenetében John Travolta nagy lendülettel tűt szúr Uma Thurman mellkasába. A veszélyesnek tűnő jelenetet fordítva vették fel, így a színésznő nem sérülhetett meg közben.

A rettegés foka: Robert De Niro a filmben játszott szerepe kedvéért 5000 dollárt fizetett egy orvosnak, hogy tegye tönkre a fogait. A forgatások után a helyreállítás újabb 20000 dollárjába került.

Rómeó és Júlia: Az 1996-os változat forgatásakor Aldo Signoretti-t, a produkció fodrászát és sminkesét elrabolták banditák és váltságdíjat követeltek érte. A film rendezője tárgyalt a bűnözőkkel és végül fizetett is 300 dollárt, hogy a stábtag épségben megúszhassa.

Schindler listája: Anna Biedrzycka-Sheppard, a film jelmeztervezője különleges módon szerzett korabeli ruhákat a filmforgatásra a jelenetekben felbukkant rengeteg statisztika számára: hirdetést adott fel, melyben ruhákat keresett megvételre az 1930-as és 1940-es évekből. Sokan szívesen járultak hozzá a produkcióhoz ekképp, így a film is elkészülhetett és a jelmeztervezőt pedig Oscarra jelölték ezért a nem mindennapi ötletéért.

Titanic: A film egy ikonikus jelenete, amikor a főhős, Jack lerajzolja Kate-et, aki anyaszült meztelenül áll neki modellt. Ebben a jelenetben maga a rendező, James Cameron volt az alkotó, aki a rajzot készítette Kate Winslet karakteréről (Leonardo DiCaprio helyett).

Titanic +1: Egyik vacsorakor a teljes stábot megmérgezték a PCP nevű anyaggal, de sosem derült ki, hogy ki lehetett ezért a felelős. A szakácsot mindenesetre elbocsátották állásából.

Toy Story 2.: A forgatás egyik napján egyik munkatárs véletlenül letörölte az elkészült felvételek 90%-át. Őrült hajsza kezdődött, mert biztonsági mentésekből sem lehetett csak úgy visszaállítani az adatokat, s végül egy tartalékpéldány is előkerült, melyet a műszaki igazgató otthon tartott.Kvízlabirintus.hu, 2021. július 10.