Játékosaink az elmúlt 24 órában 42841 kvízt fejtettek, 83 labirintust jártak be és 2160 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kezdőoldal » Érdekességek

Érdekességek

1 2 3 4 5 6

2020-ban megdöntött Guinness-rekordok

2020-ban megdöntött Guinness-rekordok

2020-ban számtalan Guinness-rekord dőlt meg és új kategóriákban is születtek vadonatúj bravúrok. Ebben a cikkben egy listát olvashatsz azokról a teljesítményekről, amelyek méltán bekerülhettek a Guinness Rekordok Könyvébe a tavalyi évben.


XXI. századi énekesnő: Billie Eilish

XXI. századi énekesnő: Billie Eilish

Billie Eilish már 18 éves kora előtt befutott, világszerte ismert énekesnővé vált olyan slágereknek köszönhetően, mint a Bad Guy, Bury a Friend vagy az Ocean Eyes. Tinédzserek milliói rajonganak érte rendkívüli énekhangja, nem megszokott zenei stílusa és extravagáns külseje miatt. Ebben a cikkben a fiatal énekesnővel kapcsolatos érdekességeket olvashatsz!


A bitcoin története

A bitcoin története

A bitcoin egy digitális fizetőeszköz, melyet 2008-ban az igazi nevét elhallgatni kívánt internetes felhasználó, Satoshi Nakamoto hozott létre. Ebben a cikkben sokmindent megtudhatsz a bitcoinról, többek közt azt, hogy mi volt az első termék, melynek árát ezzel fizették ki, illetve hogy mennyi forintnak felel meg egy egységnyi bitcoin.


Bébi Yoda gondolatok

Bébi Yoda gondolatok

A Star Wars univerzum legcukibb teremtménye, a bébi Yoda a The Mandalorian című filmsorozatban tűnt fel, ahol a főszereplő küldetése eljuttatni őt a jedikhez, ehhez viszont veszélyes kalandok során kell keresztülmennie.


Három nagyszerű kvízről szóló film

Három nagyszerű kvízről szóló film

A cikkben három olyan filmről olvashatsz, amelynek középpontjában egy televíziós műveltségi vetélkedő, azaz kvízműsor áll. Ha szereted a műveltségi vetélkedőket, és felkelti érdeklődésed a filmek cselekménye, feltétlen nézd meg őket!


Hogyan halt meg John Lennon?

Hogyan halt meg John Lennon?

John Lennon volt a XX. század egyik legnagyobb hatású énekese és dalszerzője, a Beatles gitárosa. Merényletben vesztette életét 1980-ban. Gyilkosa, Mark David Chapman azóta is a rácsok mögött ül, szabadlábra helyezési kérelmeit kétévente elutasítják. Nem valószínű, hogy valaha visszatérhet a társadalomba.


Monopoly, az ingatlan társas

Monopoly, az ingatlan társas

Nem sok olyan felnőtt ember létezik a világon, aki nen ismeri Charles Darrow társasjátékát, a Monopoly-t. Az első verzió nagyon régen, 1935-ben jelent meg és azóta elsöprő eladási statisztikákkal büszkélkedhet világszerte. Világbajnokságot is rendeznek belőle, illetve már mobiltelefonon is játszhatjuk.


Karácsonyi hagyomány

Karácsonyi hagyomány

A karácsony a legnagyobb keresztény ünnepek egyike, melyhez rengeteg hagyomány és szokás kapcsolódik. Ebből a cikkből megtudhatsz többet a karácsonyról, a faállításról, a dalokról, az ajándékokról, az ünnepi fogásokról, a Mikulásról, illetve az országonkénti szokásokról is.


A tűz és jég országa, Izland

A tűz és jég országa, Izland

Izland a tűz és jég országa, utalva a vulkánokra és sarkköri időjárás jelentette kettőségre. A természetközeli élmények miatt turisták tömege keresi fel ezt a kicsiny országot évről-évre. Ebben a cikkben összegyűjtöttük jópár érdekességet erről a különleges szigetországról.


Tífusz Mária, a tünetmentes kórokozó

Tífusz Mária, a tünetmentes kórokozó

A koronavírus-fertőzés kapcsán jobban át tudjuk érezni, mit élt át a múlt embere, amikor itt-ott felütötte fejét egy-egy rettegett, járványos betegség. Ilyen volt a tífusz is, amely akár egy fertőzött vízforrással, vagy más fertőzött személlyel való érintkezéssel is terjedt. Mary Mallon szakácsnő egyike volt a tünetmentes hordozóknak, akinek nevéhez közvetlenül több mint 50 megfertőződés és 3 haláleset is kapcsolódott.


1 2 3 4 5 6