Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

A kvízjáték megkezdéséhez egy rövid regisztráció, illetve bejelentkezés szükséges!

 

Kezdőoldal » Érdekességek

Érdekességek

1 2 3 4 5

A tűz és jég országa, Izland

Izland a tűz és jég országa, utalva a vulkánokra és sarkköri időjárás jelentette kettőségre. A természetközeli élmények miatt turisták tömege keresi fel ezt a kicsiny országot évről-évre. Ebben a cikkben összegyűjtöttük jópár érdekességet erről a különleges szigetországról.


Tífusz Mária, a tünetmentes kórokozó

A koronavírus-fertőzés kapcsán jobban át tudjuk érezni, mit élt át a múlt embere, amikor itt-ott felütötte fejét egy-egy rettegett, járványos betegség. Ilyen volt a tífusz is, amely akár egy fertőzött vízforrással, vagy más fertőzött személlyel való érintkezéssel is terjedt. Mary Mallon szakácsnő egyike volt a tünetmentes hordozóknak, akinek nevéhez közvetlenül több mint 50 megfertőződés és 3 haláleset is kapcsolódott.


Szűcs Sándor élete és halála

Szűcs Sándor a Budapesti Dózsa labdarúgója volt, aki a Magyarországon dúló áldatlan állapotok elől szeretett volna nyugatra szökni szerelmével 1951-ben. A kommunista vezetés azonban ezt nem nézhette tétlenül, s úgy gondolták, olyan kegyetlen példát statuálnak vele, ami elrettent mindenkit a disszidálástól.


Vasúti rekordok, érdekességek

Ma már nem tudnánk elképzelni az életünket a vasút nélkül, de nem volt ez mindig így. Az emberek kezdetben ódzkodtak attól, hogy vonatra szálljanak. Még ma is az utas- és áruszállítmányozás legversenyképesebb módja a vonatszerelvények használata. Ebben a cikkben több olyan érdekességet is találhatsz, amit eddig feltételezhetően nem tudtál a vasúti közlekedésről.


IKEA, a lapra szerelt bútoráruház

Ebben a cikkben összegyűjtöttünk sok érdekességet az IKEA bútoráruházakról. Magyarországon három van belőlük, Budaörsön, Soroksáron és az Örs vezér téren. A cég alapítója a svéd Ingvar Kamprad volt.


Eurovíziós Dalfesztivál - a zenei verseny

Az Eurovíziós Dalfesztivál egy 1956 óta megrendezésre kerülő nemzetközi dalverseny, melyre évről-évre bármelyik európai ország kvalifikálhatja a legjobb dalát. Magyarország 1994-ben jutott ki először erre a zenei versenyre és legjobb eredményét Bayer Friderikának köszönheti.


11 merénylet a történelemből

Teszteld történelem tudásod ebben a cikkben, mely a múlt eseményeiből szemezgetve 11 merénylet szereplőit és körülményeit mutatja be. Megtudhatod például, hogyan halt meg a bandita, Jesse James, a rapper Tupac Shakur vagy a maga is merénylő Lee Harvey Osvald.


Egy kis Netflix történelem

A Netflix előfizetéses szolgáltatása felrúgta a piaci viszonyokat az utóbbi években. Manapság a világ minden országában elérhető filmek, sorozatok és egyéb tévéműsorok egy kényelmesen, a felhasználói igényekhez igazodott tévézést tesznek lehetővé. A cikkben a Netflixről olvashatsz érdekességeket!


Darts - Ügyességi játék vagy sport?

A darts népszerű időtöltés, hiszen nem kell az űzéséhez drága eszköz, illetve kiemelkedő fizikai erőnlét sem. 2001-ben az angol parlament a kocsmajátékot sportnak nyilvánította. Manapság az évenként megrendezett világbajnokságon dől el, ki a sportág legjobbja.


Utazás Londonba

Az angol fővárost évente kétszer annyi turista látogatja, mint amennyi a város lakossága. Íme néhány mulatságos és elgondolkodtató tény Londonról!


1 2 3 4 5