Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Játékosaink az elmúlt 24 órában 24370 kvízt fejtettek, 73 labirintust jártak be és 938 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kezdőoldal » Érdekességek » Bébi Yoda gondolatok

Bébi Yoda gondolatok


Ebben a cikkben összegyűjtöttük az eddig ismert információkat a The Mandalorian sorozat cuki szereplőjéről, a bébi Yodáról. Azzal egyidőben, hogy ez a sokáig titokban tartott, különös lény felbukkant a tévéképernyőkön, piacra dobták a plüss változatát és más ajándéktárgyakat, melyet a rajongók mindannyian magukénak akartak...


Forrás: Pixabay


A The Mandalorian tévésorozat a Star Wars világában játszódik, történetileg a VI. és a VII. epizód között. Egy tetőtől talpig páncélba öltöztetett mandalóriai harcos kalandjait követi nyomon, aki a megélhetés és az igazságosság jegyében bárki által felbérelhető különböző feladatokra. Legújabb küldetése, hogy a "gyermeket" eljuttassa a jedikhez, ahol biztonságban lehet a birodalom és más gonosztevők ártó szándéka elől.

A bébi Yoda valójában nem Yoda mester gyermekkori változata, akit a Star Wars mozifilmekben megismerhettünk, hiszen ő feláldozta magát korábban a birodalmiak elleni csatában. Azt, hogy Yoda mester leszármazotta lenne, még nem tudhatjuk. Egy biztos, ő is ugyanannak a fajnak a képviselője és már most megvan benne az Erő, s erről tanúbizonyságot is tesz néhány epizódban.

A bébi Yoda most 50 éves, ami nem olyan meglepő, ha arra gondolunk, hogy Yoda mester 900 éves korában szerepelt a mozifilmekben. Ami miatt mégis túl fiatalnak tűnik az az a korábban közzétett információ, mely szerint Yoda mester 96 éves korában kapta meg a jedi rangot. A bébinek sietnie kell, ha 50 éven belül a jedik oktatójává szeretne válni, elődjéhez hasonlóan. Nem a yodák faja az egyetlen, amely ilyen hosszú élettartamra képes, az egykori kalóz Maz Katana például bőven az ezredik születésnapja után járt, amikor felbukkant az Ébredő Erő epizódban.

Bár láthattunk már női yodát is, méghozzá Yaddle-t, aki a Baljós árnyakban egy tanács tagjai közt szerepelt, a bébi Yodáról tudjuk, hogy hímnemű, hiszen az angol nyelvben többször "he"-ként hivatkoztak rá a sorozat folyamán. Hacsak nem derül ki, hogy ők tévedtek, ezt utalásnak is vehetjük a nemére. Aki szinkronosan nézi a filmsorozatot, erről lemaradhatott.

Mivel a filmsorozat forgatása még most is folyik, a bébiről még nincs meg minden információ, így következzen még néhány érdekesség az eredeti Yodáról:

- George Lucas eredetileg Buffy-nak akarta nevezni a jedik mesterét.

- A regényben és a képregény-adaptációban kék színű volt.

- Először egy majommal szerették volna eljátszatni Yoda jelenteit. Egy oktató foglalkozott is egy ilyen állattal, de az eredmény nem lett elég meggyőző.

- Stuart Freeborn, a sminkes, aki a karakter megalkotásáért felelt, részben Albert Einstein arcképét tekintette mintának. A párhuzam miatt Yoda intelligensnek tűnhetett már azelőtt, hogy megszólalt volna.

- Szemfüles rajongók kiszúrták, hogy Yoda lábujjainak száma nem minden jelentben egyezik meg, van ahol 8, van ahol 6.

- Pápua Új-Guinea esőerdeiben felfedeztek egy új denevérfajt, mely nagyon hasonlít a jedi mesterre, ezért róla nevezték el.

- 2011-ben a TomTom társaság felvette Yoda hangját a GPS navigátor programjukba.

- 2015-ben az Empire magazin minden idők 38. legnagyobb filmes karaktereként jelölte meg az eredeti Yodát.

- A Lucasfilm központja előtt, a kaliforniai Presidóban áll egy Yoda szobor (Indiana Jones-éval egyetemben).Kvízlabirintus.hu, 2020. december 19.