Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

A kvízjáték megkezdéséhez egy rövid regisztráció, illetve bejelentkezés szükséges!

 

Kezdőoldal » Érdekességek

Érdekességek

1 2 3 4 5

Koncert sztorik

A zenetörténelem koncertjei közül számtalan olyan volt, melyet megzavart valamilyen váratlan esemény, amelyre a fellépőknek (na meg a közönségnek is) valahogy reagálnia kellett. Ebben a cikkben érdekes vagy meglepő kimenetelű koncerttörténésekről olvashatsz.


Így működik a macska

A macska egyike a legnépszerűbb háziállatoknak manapság világszerte, így nem csoda, hogy még egy szó is létezik a macskaimádatra: ailurofilía. Az itt következő cikkből sokmindent megtudhatsz a macskák életéről, anatómiájáról, testük működéséről.


Puskás Ferenc, a labdarúgólegenda

Az 1927-ben, Budapesten született Puskás Ferenc nevét mindenhol ismerik a világon. Labdarúgóként rengeteg rekordot beállított, majd edzőként tovább gyarapította elért eredményeinek sorát. Budapesti stadion, illetve az évenként kiosztott, legszebb gólnak járó FIFA díj is az ő nevét viseli.


The Beatles zenetörténelem

A brit beatzenekar mindent elért, amiről egy zenész vagy egy együttes álmodhat. Több mint egymilliárd albumeladással, 175 hétnyi szerepléssel a Billboard toplista élén zenetörténelmet írtak abban a mindössze 10 évben, amíg közös bandaként pályafutásuk tartott. Ebben a cikkben az együttesről olvashatsz érdekességeket!


A vörös bolygó: a Mars

A Marsot színe miatt a vörös bolygónak is nevezik. Ez a Naptól számítva a negyedik bolyó a Naprendszerünkben. Ha nagyságát nézzük, ez a második legkisebb bolyó (csak a Merkúr kisebb nála), átmérője körülbelül fele a Földének. Következzen néhány érdekesség a Marsról!


Among Us, a legnépszerűbb videojáték

Az Among Us nevű, űrtémájú számítógépes játék annak köszönheti igazi népszerűségét, hogy 2020-ban ismert influenszerek videókat osztottak meg róla a YouTube-on. A játék ekkor már kétéves volt. Manapság pedig már a csapból is ez folyik. Ez a legnépszerűbb játék a tinédzserek körében.


A Real Madrid focicsapatról

Ezúttal a világ egyik legsikeresebb futballklubjáról, a Real Madridról gyűjtöttünk össze sok érdekes információt. A csapatnak tagja volt több futball-legenda is, többek közt Puskás Ferenc, Alfredo di Stefano, Raúl vagy Cristino Ronaldo. Ha te is drukkere vagy a Magyarországon oly népszerű focicsapatnak, érdemes elolvasnod ezeket az érdekességeket!


Ismerd meg jobban Kurt Vonnegutot!

Kurt Vonnegut lázadó szellemű író volt, akinek műveiben mindig érezhető volt a társadalomkritika. Az Egyesült Államokban született író a 20. századi irodalom egyik legnagyobb alakja volt. Mindössze 14 regényt írt, de ezek irodalmi értéke kiemelkedően magas.


Trónok harca érdekességek

A Trónok harca fantasy filmsorozat az utóbbi idők legnépszerűbb alkotása. A sorozat alapjául szolgáló regények, George R. R. Martin művei szintúgy sikeresek. A nyolc évados forgatás nem volt mentes botrányoktól, vitáktól és érdekességektől. Ezekből gyűjtöttünk össze párat.


Így indult Pablo Picasso élete és művészete

Picasso nevét hallván mindenkiben felötlik fantasztikus művészete, 50000 alkotásának híresebb darabjai bukkannak fel emlékeinkben. Kevesen tudnak arról, milyen megpróbáltatással indult az élete. A kis Pablo megszületése ugyanis nem volt problémamentes, nem sokon múlt az élete. Ha nincs ott a nagybácsi, ha nem vet be egy érdekes trükköt... ma kevesebb lenne a világ.


1 2 3 4 5