Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Játékosaink az elmúlt 24 órában 25712 kvízt fejtettek, 74 labirintust jártak be és 1172 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kezdőoldal » Érdekességek » Koncert sztorik

Koncert sztorik


Nem is gondoljuk, mi minden történhet egy koncerten. A jól (vagy épp hogy nem jól) megszervezett előadásokon bármikor történhet valami váratlan esemény, amely kiválthat nevetést, megbotránkozást vagy vezethet akár katasztrófához is. Ebben a cikkben 1969-től 2012-ig ilyen koncerteseményekből mazsolázgattunk.


Forrás: Pixabay


Volt egy olyan Rolling Stones koncert 1969-ben, amelyen négy ember is életét vesztette, de ugyanakkor négy baba is született a nézők soraiban.

A The Guess Who kanadai banda American Woman című dalát teljes egészében egy 1969-es koncertjükön improvizálták, majd később készült hangfelvétel belőle. A Billboard magazin 3. helyet szavazott neki az év legjobb dalai között.

1972-ben a Deep Purple minden idők leghangosabb koncertjét adta. Hárman vesztették eszméletüket a közönség tagjai közül a zajártalom miatt. A hangerő a 117 decibelt is elérte, ami annyi, mintha 100 méterre állnánk egy működő utasszállító repülőgéptől.

Keith Jarrett jazz-zongoristának meggyűlt a baja egy 1975-ös koncertjén a hangszerével, mivel - valósznűleg a rendezvényszervezők hibájából - egy hibásan működőt kapott. A férfi megtett mindent, hogy ez ne látsszon meg a játékán a nézők számára, s ez olyannyira sikerült, hogy a koncert felvétele minden idők legsikeresebb zongoraalbuma lett.

1987-ben David Bowie a nyugat-berlini Reichstag előtt adott koncertet. A berlini fal túloldalán összegyűlt keletnémet rajongók végül erőszakos összecsapásokba keveredtek a rendőrséggel. Később, a történészek Bowie koncertjét fordulópontként azonosították a két Németország egyesítésére való törekvésekben. 2016-ban, az énekes halála után, a német kormány közleményben köszönte meg a zenei ikonnak a "fal lebontásában" való szerepvállallását.

A Pink Floyd 1989-ben ingyenes koncertet adott a velencei Szent Márk téren. Bár a városi hivatalnokok és történészek előre kifogásolták a rendezvény megtartását, senki nem hallgatott rájuk. A zene okozta rázkódások több művészeti alkotásban, szobrokban és épületekben okoztak károkat, a 200 ezer néző pedig 300 tonna szemetet hagyott maga után.

1992-ben, a Nirvana Buenos Aires-i koncertjén a tömeg megdobálta sárral és szeméttel a rendezvény elején fellépő női táncosokat. A megbocsáthatatlan viselkedésen Kurt Cobain annyira felháborodott, hogy az együttes bosszúból kevésbé ismert számaikból játszott csak a koncerten.

2010-ben, St. Louisban a Kings of Leon együttes lépett fel, de három dal után abba is kellett hagyniuk a koncertet, mivel galambok hada kezdte őket bombázni az ürülékükkel.

Taylor Swift 2012-ben nyilvános szavazást indított útjára az interneten, hogy hol koncertezzen legközelebb. A legtöbben a siketek bostoni gyermekiskolájára szavaztak. Az énekesnő úgy döntött, nem tesz eleget a rajongói óhajnak, viszont támogatásául egy komolyabb összeget utalt az intézmény számára.Kvízlabirintus.hu, 2020. november 15.