Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

A kvízjáték megkezdéséhez egy rövid regisztráció, illetve bejelentkezés szükséges!

 

Kezdőoldal » Érdekességek

Érdekességek

1 2 3 4 5

Svájci érdekességek

Svájc példaértékű állam Európában, ahol magas az életszínvonal, kicsi a munkanélküliség és jó élni. Gazdag természeti erőforrásokban és jól ki is aknázza azokat. Az Alpok nem csak mint turisztikai célpont, hanem az oda épült vízerőművek miatt is fontos szerepet játszik az ország életében. Számtalan híres, maradandót alkotó tudós született Svájcban.


Sakk: az elme és a stratégia játéka

Már ezer évvel ezelőtt is játszották a sakkot és manapság is töretlen népszerűségnek örvend. Ismertek jótékony hatásai, hiszen pallérozza az elmét, fejleszti a stratégiát, illetve jótékony hatással van a memóriára. A hagyományos változat mellett már olyan változatok is ismertek, mint például a 3 vagy 4 személyes sakk, a bekötött szemmel játék vagy a sakkboksz.


Boleyn Anna lefejezésének története

Újonnan feltárt dokumentumokból szereztek tudomást kutatók arról, hogyan módosította VIII. Henrik Boleyn Anna kivégzésének módját. A király azt állította, hogy a felesége házasságtörő, boszorkány és hazaáruló, ezzel indokolta a bűnösségét. 1536. május 19-én második feleségét, Boleyn Annát egyetlen csapással lefejezték.


A Forma-1 varázsa

Manapság már generációk nőnek fel a Forma-1 varázsában. Apáról fiúkra - sőt lányokra is - száll az autóversenyzés szeretete, a szabadedzések, az időmérők és a nagydíjak izgalmának végigkövetése a közvetítések során. Sokan személyesen is kilátogatnak a helyszínekre. Szerencsére hazánkban is megtehetjük, ha kimegyünk a mogyoródi Hungaroringre, az évente egyszer itt megrendezésre kerülő megmérettetésre.


A nővér, aki túlélte a Titanic katasztrófát és még két hajó elsüllyedését is

Hihetlennek tűnő történet, de mégis igaz, hogy egy utaskísérő nő mindhárom olympic-osztályú hajó baleseténél jelen volt és ugyanakkor olyan szerencsés csillagzat alatt született, hogy képes volt túlélni mindegyiket, még a Titanic katasztrófáját is és a Britannic felrobbanását is.


1 2 3 4 5