Játékosaink az elmúlt 24 órában 44344 kvízt fejtettek, 128 labirintust jártak be és 1429 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kezdőoldal » Érdekességek

Érdekességek

1 2 3 4 5 6

Puskás Ferenc, a labdarúgólegenda

Puskás Ferenc, a labdarúgólegenda

Az 1927-ben, Budapesten született Puskás Ferenc nevét mindenhol ismerik a világon. Labdarúgóként rengeteg rekordot beállított, majd edzőként tovább gyarapította elért eredményeinek sorát. Budapesti stadion, illetve az évenként kiosztott, legszebb gólnak járó FIFA díj is az ő nevét viseli.


The Beatles zenetörténelem

The Beatles zenetörténelem

A brit beatzenekar mindent elért, amiről egy zenész vagy egy együttes álmodhat. Több mint egymilliárd albumeladással, 175 hétnyi szerepléssel a Billboard toplista élén zenetörténelmet írtak abban a mindössze 10 évben, amíg közös bandaként pályafutásuk tartott. Ebben a cikkben az együttesről olvashatsz érdekességeket!


A vörös bolygó: a Mars

A vörös bolygó: a Mars

A Marsot színe miatt a vörös bolygónak is nevezik. Ez a Naptól számítva a negyedik bolyó a Naprendszerünkben. Ha nagyságát nézzük, ez a második legkisebb bolyó (csak a Merkúr kisebb nála), átmérője körülbelül fele a Földének. Következzen néhány érdekesség a Marsról!


Among Us, a legnépszerűbb videojáték

Among Us, a legnépszerűbb videojáték

Az Among Us nevű, űrtémájú számítógépes játék annak köszönheti igazi népszerűségét, hogy 2020-ban ismert influenszerek videókat osztottak meg róla a YouTube-on. A játék ekkor már kétéves volt. Manapság pedig már a csapból is ez folyik. Ez a legnépszerűbb játék a tinédzserek körében.


A Real Madrid focicsapatról

A Real Madrid focicsapatról

Ezúttal a világ egyik legsikeresebb futballklubjáról, a Real Madridról gyűjtöttünk össze sok érdekes információt. A csapatnak tagja volt több futball-legenda is, többek közt Puskás Ferenc, Alfredo di Stefano, Raúl vagy Cristino Ronaldo. Ha te is drukkere vagy a Magyarországon oly népszerű focicsapatnak, érdemes elolvasnod ezeket az érdekességeket!


Ismerd meg jobban Kurt Vonnegutot!

Ismerd meg jobban Kurt Vonnegutot!

Kurt Vonnegut lázadó szellemű író volt, akinek műveiben mindig érezhető volt a társadalomkritika. Az Egyesült Államokban született író a 20. századi irodalom egyik legnagyobb alakja volt. Mindössze 14 regényt írt, de ezek irodalmi értéke kiemelkedően magas.


Trónok harca érdekességek

Trónok harca érdekességek

A Trónok harca fantasy filmsorozat az utóbbi idők legnépszerűbb alkotása. A sorozat alapjául szolgáló regények, George R. R. Martin művei szintúgy sikeresek. A nyolc évados forgatás nem volt mentes botrányoktól, vitáktól és érdekességektől. Ezekből gyűjtöttünk össze párat.


Így indult Pablo Picasso élete és művészete

Így indult Pablo Picasso élete és művészete

Picasso nevét hallván mindenkiben felötlik fantasztikus művészete, 50000 alkotásának híresebb darabjai bukkannak fel emlékeinkben. Kevesen tudnak arról, milyen megpróbáltatással indult az élete. A kis Pablo megszületése ugyanis nem volt problémamentes, nem sokon múlt az élete. Ha nincs ott a nagybácsi, ha nem vet be egy érdekes trükköt... ma kevesebb lenne a világ.


Svájci érdekességek

Svájci érdekességek

Svájc példaértékű állam Európában, ahol magas az életszínvonal, kicsi a munkanélküliség és jó élni. Gazdag természeti erőforrásokban és jól ki is aknázza azokat. Az Alpok nem csak mint turisztikai célpont, hanem az oda épült vízerőművek miatt is fontos szerepet játszik az ország életében. Számtalan híres, maradandót alkotó tudós született Svájcban.


Sakk: az elme és a stratégia játéka

Sakk: az elme és a stratégia játéka

Már ezer évvel ezelőtt is játszották a sakkot és manapság is töretlen népszerűségnek örvend. Ismertek jótékony hatásai, hiszen pallérozza az elmét, fejleszti a stratégiát, illetve jótékony hatással van a memóriára. A hagyományos változat mellett már olyan változatok is ismertek, mint például a 3 vagy 4 személyes sakk, a bekötött szemmel játék vagy a sakkboksz.


1 2 3 4 5 6