Játékosaink az elmúlt 24 órában 43168 kvízt fejtettek, 98 labirintust jártak be és 1740 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kezdőoldal » Érdekességek » Trónok harca érdekességek

Trónok harca érdekességek


A Trónok harca George R.R. Martin A tűz és jég dala könyvsorozatából készült tévére szánt filmsorozat. Nyolc évadja során számtalan filmtörténelmi rekordot megdöntött és rengeteg vitát váltott ki. Érdekessége, hogy a filmváltozat előbb elkészült, mint a sorozat alapjául vett könyvek, melyek még mindig íródnak. A történet bizonyos részei a két különböző forrásban így eltérhetnek.


Forrás: Pixabay


Érdekességek a sorozattal kapcsolatban:

- A pilot első verziója csúfos kudarcot vallott a tesztvetítéseken. Újra kellett kezdeni a forgatást.

- Daenerys Targaryen és Catelyn Stark szerepére is mást szemeltek ki eredetileg az alkotók, Tamzin Merchant és Jennifer Ehle színésznőket. Gillian Anderson, az X-akták női sztárja pedig visszautasított egy szerepet.

- Kb. 4-5 évvel idősebbek a Stark-család gyerekei a tévéképernyőn az első epizódokban, mint amennyinek a könyv lapjain ábrázolta őket az író.

- Csupán öt olyan epizód volt, amiben senki sem halt meg.

- A legtöbb epizódban Tyrion Lannister jelent meg, a lehetséges 64-ből 58-ban.

- Volt olyan szereplő, akit három különböző színész alakította a filmsorozat különböző évadaiban, pl. a Hegy, Myrcella, Tommen és Daario.

- A Trónok harcát rengeteg helyszínen forgatták világszerte, de a horvát Krka Nemzeti Parkban időzött a stáb a legtöbbet.

- A sárkányok hangjának megalkotásához ütvefúró és bölényhangokat használtak fel.

- Kit Haringtont megállította egy rendőr gyorshajtásért, de annak fejében, hogy elárulja tényleg meghalt-e a sorozatban, végül elengedte büntetés nélkül.

- Emilia Stark (Daenerys Targaryen) és Lena Headey (Cersei Lannister) mindketten eljátszották Sarah Connor szerepét Terminátor-filmben és filmsorozatban.

- Ian Whyte ötféle karakter bőrébe is belebújt a forgatáson: volt óriás, élőhalott, Gregor Clegane, Wun Wun, Dongo.

- Hat egymást követő évben is ez a filmsorozat vezette az illegális filmletöltések listáját.

- 2014-től bárki megtanulhat dothrakiul egy nyelvtanfolyamon keresztül.

- 2014-ben egy hivatalos rap számokkal teli albumot is kiadtak a sorozathoz, melyben közreműködött a nagy sztárok közül Method Man és Snoop Dogg is.

- George R.R. Martin azt nyilatkozta egy interjúban, hogy ha a filmsorozat története hű lenne a könyvekéhez, öt évaddal tovább tartott volna.

- A Trónok harcának köszönhetően az Egyesült Államok megnőtt a következő keresztnevek népszerűsége: Khaleesi, Brienne, Sansa, Arya, Theon, Sandor, Tyrion, Bran. A háziállatnevek között hasonlóképp.

- Azok a bundák, amelyeket a Fal őrei viseltek, valójában méretre vágott IKEA szőnyegek voltak.

- Sophie Turner, aki Sansa Starkot alakította a filmvásznon, örökbe fogadta a Zunni nevű kutyát, amely a sorozatban az ő farkasát alakította.


Kvízlabirintus.hu, 2020. november 6.