Játékosaink az elmúlt 24 órában 32340 kvízt fejtettek, 83 labirintust jártak be és 1414 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kezdőoldal » Érdekességek » A Real Madrid focicsapatról

A Real Madrid focicsapatról


A Real Madrid a legsikeresebb, nagy múltra visszatekintő spanyol focicsapat. 1902-ben alapították, de a Real szó (azaz királyi) csak 1920-ban került bele az egyesület nevébe. Maga XII. Alfonzó spanyol király adományozta ezt a klub sikereinek elismeréseként. A logóra is ekkor került rá a korona.


Forrás: Pixabay


Következzen sok érdekesség a csapat háza tájáról:

- Három olyan focicsapat van Spanyolországban, amely soha nem esett ki az elsőosztályból, ezek egyike a Real Madrid.

- A FIFA a XX. század legsikeresebb futballklubjának választotta az egyesületet.

- A csapat stadionjának befogadóképessége 81044 fő, ennek ellenére a 2006-os spanyol kupadöntőt 89329-an követték nyomon a lelátóról.

- Santiago Bernabeu, akiről a stadiont elnevezték, a klub elnöke volt 1943-tól 35 éven keresztül.

- Képesek voltak ötször egymás után megnyerni a spanyol elsőosztályú labdarúgó bajnokságot, a La Ligát, ráadásul ezt a bravúrt kétszer is megismételték: egyszer 1961 és 1965 között, majd 1986 és 1990 között.

- 2018-ban azzal írtak történelmet, hogy sorozatban harmadszor is megnyerték a rangos európai tornát, a Bajnokok Ligáját.

- Legnagyobb vereségüket 1929-ben szenvedték el, amikor 8:1-re kikaptak az Espanyoltól.

- Az FC Barcelona és a Real Madrid közti, nagy múltra visszatekintő összecsapásokat El Clásico néven nevezik. 1943-ban 11:1-re győzték le a katalánokat.

- Játszott két Cristiano Ronaldo-hoz mérhető legenda a csapat színeiben az 1950-es években. Az egyiket Alfredo di Stefano-nak hívták, a Real Madrid nyolcszor nyerte meg vele a nemzeti bajnokságot és a sztár labdarúgó négyszer egymás után elnyerte a spanyol bajnokság gólkirályának járó Pichichi-díjat. A másik pedig Puskás Ferenc, akit senkinek sem kell bemutatni.

- Alfredo di Stefano-t egyszerre, egymástól függetlenül vásárolta meg a Real Madrid és az FC Barcelona. Egy döntőbíróság úgy rendelkezett, hogy mindkét csapatban játszania kell egy-egy szezont.

- Gareth Bale volt a legdrágább játékos, akit valaha megvásárolt a csapat. 2013-ban 85,3 millió fontért vásárolták meg a Tottenhamtól. Cristiano Ronaldoért 80 millió fontot adtak a Manchester Unitednak 7 évvel korábban.

- További híres focisták, akik hosszabb-rövidebb ideig megfordultak a madridi együttesben (a teljesség igénye nélkül): David Beckham, Zinedine Zidane, Michael Owen, Kaká, Luka Modrić, Karim Benzema, Iker Casillas, Sergio Ramos, Toni Kroos, Ángel Di Maria, Xabi Alonso, stb.

- Dél-Afrikában is létezik egy Real Madrid nevű félprofi futballcsapat, melyet rajongó szurkolók alapítottak.Kvízlabirintus.hu, 2020. november 8.