Játékosaink az elmúlt 24 órában 34406 kvízt fejtettek, 79 labirintust jártak be és 1538 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kezdőoldal » Érdekességek » The Beatles zenetörténelem

The Beatles zenetörténelem


A Beatles minden idők egyik legsikeresebb popegyüttese volt, akik az 1960-as években tevékenykedtek és sikert sikerre halmoztak. Több mint egymilliárd lemezt adtak el világszerte. Összesen 1228 héten keresztül szerepeltek dalaikkal a Billboard toplistáján. Ebből 175 héten az első helyen. Két alkalommal saját dalukat előzték meg egy másikkal a toplista első helyén.


Forrás: Pixabay


Jöjjön néhány érdekesség a Beatles együttesről:

- A nevük a bogarak (Beetles) szóból alakult ki, egy betű változtatással.

- Kezdetekben szörnyű volt az együttes tagjainak öltözködése: volt, hogy farmerben, cowboycsizmában vagy más humoros kosztümben jelentek meg a koncertjeiken.

- A fiúk egyetlen nap alatt, 1963. február 11-én vették fel debütáló albumuk mind a 10 számát. A végére maradt Twist and Shout jelentette a legnagyobb kihívást, amikor a kicsit berekedt John Lennonnak még ki kellett hoznia a maximumot a hangjából.

- A tizenéves John Lennon rajongott Elvis Presley-ért, de csalódott volt, amikor később találkozhatott a sztárral. Úgy érezte, Elvist nem igazán érdekli a Beatles tagjaival való beszélgetés.

- A Fülöp-szigeteken zajló turnéjuk során visszautasították a meghívást, hogy találkozzanak az ottani first lady-vel, Imelda Marcos-szal. Sokáig orroltak rájuk emiatt ebben az országban.

- Volt egy daluk, amit betiltott a BBC annak pornográf tartalma miatt, ennek a címe I Am the Walrus (szabad fordításban Én vagyok a rozmár), illetve volt egy másik is, melyet kábítószerre való utalások miatt cenzúráztak.

- John Lennon Onóra változtatta Winstonról a középső nevét, amikor feleségül vette Yoko Onót.

- A Beatles tagok vásároltak közösen egy szigetet Görögországban, remélve, hogy ott az őrjöngő rajongóktól távol, békében élhetnek közösen, de végül álmuk nem vált valóra. Amikor felbomlott az együttes, eladták a szigetet.

- John Lennont 1980-ban egy rajongó öt pisztolylövéssel meggyilkolta. Nem ez volt az egyetlen merénylet azonban a Beatles tagok ellen. George Harristont 1999-ben hétszer szúrták meg saját otthonában.

- John Lennon hamvairól nem tudja a világ, hol leltek örök békére, mivel felesége, Yoko Ono ezt soha nem hozta nyilvánosságra.Kvízlabirintus.hu, 2020. november 11.