Játékosaink az elmúlt 24 órában 32473 kvízt fejtettek, 85 labirintust jártak be és 1405 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kezdőoldal » Érdekességek » Among Us, a legnépszerűbb videojáték

Among Us, a legnépszerűbb videojáték


Az Among Us egy számítógépes játék, melynek két év kellett ahhoz, hogy igazán révbe érjen. A 2018-ban piacra dobott játékot 2020-ban kapták fel nagyon, amikor több ismert influenszer gameplayeket osztott meg belőle a YouTube-on. Jelenleg rendkívüli népszerűségnek örvend a fiatalok köreiben. Fél Magyarországot ez a játék ismertette meg az imposztor szó jelentésével.


Forrás: Pixabay


Következzen most néhány érdekesség az Among Us számítógépes játékról:

- A játéknak már második részt terveztek, amikor elérte az igazi népszerűségét. A készítők úgy döntöttek, hogy inkább az eredeti játékot fejlesztik tovább és felhagynak egyelőre az új játékkal.

- Mindössze hárman készítették: Forest Willard, Amy Liu és Marcus Bromande. Az általuk alapított cég Washingtonban üzemel. Fejlesztése 12 hónapig tartott, ennek fele már a nyílt béta tesztre ment rá.

- A játék eredeti címe Space Mafia volt (magyarra fordítva Űrmaffia).

- 2020. augusztusában 18,4 millióan töltötték le a játékot. Ez az előző havi letöltések közel nyolcszorosa. Szeptemberben még az augusztusi számok is megduplázódtak.

- Bár a játékot a legtöbben a mobilra töltötték le az internetről, létezik egy PC-s verzió is, melyet 5 dollárért lehet megvásárolni.

- Pólókon, ölelhető plüssfigurákban, mémekben, képregényekben, lassan mindenhol találkozhatunk az Among Us karaktereivel, s mivel ez már egy jól működő üzlet is, nyilván a megjelenési köre csak bővülni fog a jövőben.

- A játékra felfigyeltek hackerek is, így a cégnek a növekvő felhasználószámmal egyidejűleg a biztonság fokozásába és a kiskapuk bezárására is energiát kellett fektetnie.Kvízlabirintus.hu, 2020. november 9.