Játékosaink az elmúlt 24 órában 36162 kvízt fejtettek, 80 labirintust jártak be és 1662 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kezdőoldal » Érdekességek » XXI. századi énekesnő: Billie Eilish

XXI. századi énekesnő: Billie Eilish


A többszörösen Grammy-díjas énekesnő Billie Eilish Pirate Baird O'Connell néven látta meg a napvilágot, 2001. december 18-án. 11 évesen kezdett el dalokat írni és el is énekelni azokat. Első megjelent dalát, az Ocean Eyest még bátyja, Finneas közreműködésével készítette. A dalt feltöltötte a Soundcloudra és elég sikeressé vált az internetes platformon ahhoz, hogy néhány zenei kiadó is felfigyeljen rá. Ebből készült az első kislemeze is, melyet világszerte megjelentettek.


Forrás: Pixabay


Következzen néhány kevésbé ismert érdekesség Billie Eilish-ről:

- Természetes hajszíne szőke, de videoklipjeiben és nyilvános megjelenéseiben kék, zöld vagy fekete hajjal láthatjuk őt.

- Már 8 évesen csatlakozott a Los Angeles-i Gyermekkórushoz. Nagyon sokat tanult itt az éneklésről.

- Testvére, Finneas szintén zenész, többek közt ő és saját bandája inspirálta a 11 éves Billie-t, hogy elkezdjen dalokat írni. Édesanyja is írt dalszövegeket, apja pedig zongorán és ukulelén is játszik.

- Családtagjai színészként is helytálltak. Édesanyja több népszerű filmsorozatban felbukkant, mint pl. a Sírhant művek vagy az X-akták. Emellett hangját kölcsönözte néhány rajzfilmfigurának és videojátéknak is. Édesapja Az elnök embereiben, a Supergirlben, illetve a 2008-ben készült Vasember mozifilmben bukkant fel. Bátyja, Finneas pedig Alastairt játszotta a Glee - Sztárok leszünk! zenés filmsorozatban.

- Bár első publikált dala, az Ocean Eyes 2016-ban jelent meg, csak 2019-ben került fel a toplistákra és kezdett érte igazán rajongani a nagyvilág. Utóbbi évben jelent meg első albuma, When We Fall Asleep, Where Do We Go címmel. Ezt úgy fordíthatnánk: "Ha elalszunk, merre induljunk tovább?".

- Szerepelt dala a 13 okom volt című filmsorozat mindkét évadának soundtrackjén. Az egyik a Bored, a másik a Lovely címre hallgatott.

- Példaképei és zenei múzsái közt Lana Del Rey, The Beatles, Avril Lavigne szerepel. Ezenkívül első nagy plátói szerelme, Justin Bieber inspirálta őt.

- 2014 óta vegetáriánus, azaz 13 évesen mondott le a húsról.

- Billie-nek Tourette-szindrómája van, de ezt elég jól tudja kontrollálni a nagyközönség előtt. Ez az a fajta betegség, amely tikkeléssel, hirtelen hangadásokkal és akaratlan mozgással jár.

- Már 16 évesen énekelt 40.000 fős tömeg előtt is.

- 17 éves korában, amikor ő maga még nem szavazhatott a választásokon, az egyik Los Angeles-i polgármesterjelölt támogatójaként kampányolt. Az abortusztörvény ellen is volt véleménye, melyet el is mondott a vele készült nyilvános interjúkban. A 2020-as elnökválasztáskor Donald Trump ellen, és Joe Biden mellett kampányolt.

- Elmondása szerint azért hord mindig a saját méreténél nagyobb ruhákat, hogy másoknak ne lehessen véleménye az ő testéről. Ezzel megelőzheti, hogy alakjáért kritizálhassák.

- 2019-ben elénekelhette a Nincs idő meghalni James-Bond-film főcímdalát. A dal elkészítésében testvére is közreműködött.

- A 2020-ban készült, életéről és karrierjéről szóló dokumentumfilmjével 25 millió dollárt keresett.Kvízlabirintus.hu, 2020. december 31.