Játékosaink az elmúlt 24 órában 42234 kvízt fejtettek, 81 labirintust jártak be és 2112 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kezdőoldal » Érdekességek » Instagram érdekességek

Instagram érdekességek


Az Instagram egy rendkívül népszerű közösségi platform, melyet weboldal és applikáció formájában is elérhetünk. Lehetőséget teremt képek és videók ismerőseinkkel és a nagyvilággal való megosztására, véleményezésre, lájkgyűjtésre. Ebben a cikkben találhatsz pár érdekességet a vállalkozás történelméből, illetve vele kapcsolatos statisztikákról.


Forrás: Pixabay


- Az Instagram jelenleg ott szerepel a világ 10 leggyakrabban használt webhelye és közösségi média platformja között. Ezt a listát egyébként a Facebook és a YouTube vezeti.

- A céget 2010-ben alapította két ember, Kevin Systrom és Mike Krieger. Központja Kalifornia állam Menlo Park nevű városában található, mely egy 34.000 lélekszámmal bíró városka.

- Egy 2017-es adat szerint az Instagram mögött álló cég minden alkalmazottjára 3 és fél millió felhasználó jut.

- A projekt munkacíme Codename volt. Indulás előtt nem sokkal változtatták Instagramra. Ez a név a gyorsfényképező és a távirat szavak összeolvasztásával született.

- A weboldal 2010. október 6-án indult el. Az első nap 25 ezren regisztráltak.

- Az első fotón, amit feltöltöttek, Kevin Systrom kutyája szerepelt, s még jóval az Instagram indulása előtt, a tesztidőszakban került az oldalra.

- 2012-ben a Facebook megvásárolta az Instagramot 1 milliárd dollárért, ekkor 30 millió felhasználója volt az oldalnak. 8 évvel később, a 2020-as évben 20 milliárd dollárnyi hirdetési bevételre tettek szert vele.

- A legtöbb felhasználó az Amerikai Egyesült Államokból és Indiában látogatja az oldalt. Őket milliókkal lemaradva Brazília, Indonézia, Oroszország, Törökország, Mexikó és az Egyesült Királyság követi. A felhasználók 60-70%-a naponta meglátogatja az oldalt. Főleg a fiatalabb korosztály köreiben népszerű: a 25 év alattiak 43%-át, a 65 év felettiek pedig mindössze 12%-át teszik ki az oldalnak.

- Cristiano Ronaldo az, aki a legtöbb követővel rendelkezik a közösségi oldalon, ennek száma 275 millió. Itt jelentős fölénnyel vezet Lionel Messi előtt. További hírességek, akiknek kiemelkedően sikeres Instagram-fiókja van: Ariana Grande, Dwayne Johnson, Kylie Jenner, Selena Gomez, Kim Kardashian, Beyoncé, Justin Bieber, Kendall Jenner.

- Cégek és márkák, akiket sokan követnek: National Geographic, Nike, UEFA Bajnokok Ligája, FC Barcelona, Real Madrid, NASA, NBA.

- Aki sok követőt szeret, sok pénzt is kereshet az Instagramon. Egy 10 ezer követővel rendelkező fióktulajdonos akár 30.000 forintot, az egymillió követőt összegyűjtők viszont akár 200 ezer forintot is kaphatnak posztjaikért.

- Egy tojás képe, melyet csupán lájkvadászat céljával töltöttek fel 2019. január 4-én, 55 millió lájkot gyűjtött. Ezzel ez vezeti a legnépszerűbb képek listáját. Olyanokat előzött meg a toplistán, mint Kylie Jenner újszülött kislánya, Billie Eilish szőkén, Jennifer Aniston Jóbarátok-szelfije, stb.

- Az Instagram-képek feltöltői bejegyzésüket témakörökbe is kategorizálhatják. A leggyakrabbb használt hashtagek: #love, #fashion, #art, #beautiful, #happy, #cute. A leggyakrabban használt emoji a piros szív.

- 2017-ben a helyszínek közül legtöbbször New Yorkot fotózták és töltötték fel az emberek. Összességében azonban a kaliforniai Disneyland vezet.

- Van statisztika arról is, hogy melyik a legtöbbször fotózott étel. Ezen a listán a pizza vezet a sushi és a steak előtt.Kvízlabirintus.hu, 2021. május 11.