Játékosaink az elmúlt 24 órában 42974 kvízt fejtettek, 113 labirintust jártak be és 1587 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kvíz

Kvíz - Információk, szabályok, gyakran ismételt kérdések

Ha a labirintusban ellenféllel találkozol, meg kell küzdened vele kvízben. Ha sikerül legyőznöd, továbbhaladhatsz, ha nem, akkor újra kell majd próbálkoznod.

Hétfajta kvíztípus létezik, a játék kezdetén véletlenszerűen választunk ezek közül.

A legtöbb kvíztípusra az jellemző, hogy kérdésekre kell válaszolnod. Ha jól válaszolsz és gyorsabb vagy ellenfelednél *, biztos, hogy el fogsz boldogulni. Van azonban olyan kvíztípus is, ahol csupán az a cél, hogy ne válaszolj rosszul (maradj életben kvíz), illetve olyan is, ahol a jó válaszadás mellett az időeredmény is sokat számít (időkorlátos kvíz). Ha nem válaszolsz egy kérdésre a megadott idő alatt, az egyenértékű azzal, mint ha rosszul válaszoltál volna.


3 másodperces szabály: ennek értelmében ha te is és ellenfeled is jó választ adtok és időeredményetek közt nincs több 3 másodpercnél, mindketten pontot kaptok a válaszért.


A kvízbajnokságban és a kvízkupában, illetve a Küzdőtéren más játékosok kihívásakor csak a Hagyományos és a Tippelős kvízzel találkozhatsz.


A labirintusokban az adott hely nehézségi szintjétől függően tízféle ellenféllel találkozhatsz. Minden helyszín (barlang, erdő, pokol, stb.) más jellegű ellenfeleket rejt, akiknek kvíztudása eltérhet egymástól.


Ha egy ellenfelet sokadjára sem sikerül legyőznöd, az ellenfél ráun a veled való csatározásra. Ilyenkor ikonja a távozó ellenfél képre vált és már nem kell többet megküzdened vele. A tömeg mezőre ugyanez igaz, itt egyszerre távozik az összes ellenfél a sikertelen próbálkozások után. Ha az 1. nehézségi szinten jársz, a harmadik próbálkozás után történik meg ez, a 10. nehézségi szinten azonban már hatszor kell próbálkoznod ahhoz, hogy így letudj egy ellenfelet.


Az egyes kvíztípusok szabályai részletesen:

Hagyományos kvíz | Tippelős kvíz | Időkorlátos kvíz | Maradj életben kvíz | Hibátlan sorozat kvíz | Káoszpontos kvíz | Differencia kvíz


Ha túlságosan le vagy maradva (ellenfeled vagy tömeg esetén ellenfeleid közül egy legalább három ponttal vagy élettel vezet), feladhatod a kvízt. Ilyenkor nem kapsz kudarcpontot, illetve csakúgy mint a kvíz befejezésekor történt volna, a feladott kvízre kijátszott kártyáid is elvesznek.


A rendelkezésedre álló időt egy-egy kvíznél több dolog befolyásolhatja, pl. a nehézségi fokozat (válaszlehetőségek száma).

Emellett azoknál a kérdéseknél, melyre már többen válaszoltak, lehetőségünk van meghatározni egy reális időtartamot, ami a válaszadáshoz kell. Ezeket az értékeket időnként újraszámoljuk, így akár idővel változhatnak is.


További játékszabályok