Játékosaink az elmúlt 24 órában 40802 kvízt fejtettek, 109 labirintust jártak be és 1579 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kezdőoldal » Játékszabályok » Káoszpontos kvíz

Káoszpontos kvíz

Káoszpontos kvíz - Információk, szabályok, gyakran ismételt kérdések

A káoszpontos kvíz egy olyan kvíztípus, amelyben az egyes válaszok pontértéke előre meghatározott, de véletlenszerű. A játék során a válaszaidra (ahogy az ellenfél is) 1, 2, 3 vagy 4 pontot kaphatsz, mindig láthatod, hogy a következő helyes válasz épp mennyit ér.


Ilyen kvízzel a labirintusban találkozhatsz, ha ellenfél vagy tömeg mezőre lépsz.


A káoszpontos kvízben csak feleletválasztós kérdésekkel találkozhatsz, de előfordulhatnak olyanok is, ahol több választ kell bejelölnöd. Utóbbi esetben úgy is nyerhetsz pontot/pontokat, ha nem jelölsz be minden jó választ, de az ellenfelednél jobbnak bizonyulsz. A számítás szabályait a GYIK - Ha több jó válasz van... részében olvashatod.


Ebben a kvíztípusban az időnek is van jelentősége. A 3 másodperces szabály figyelembevételével, ha mindketten jól válaszoltok, az nyeri a pontot, aki gyorsabb volt a másiknál.


A játék 10 kérdésből áll (bár ez segédkártyákkal megváltoztatható). Abban az esetben, ha az egyik fél már annyira elhúzott, hogy a hátralevő kérdésekben szerezhető pontokkal nem másítható meg a győztes kiléte, a játék azonnal véget ér.


A káoszpontos kvíz 10 vagy több pont hátránynál feladható.


További játékszabályok