Játékosaink az elmúlt 24 órában 47391 kvízt fejtettek, 139 labirintust jártak be és 1852 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kezdőoldal » Kvízkérdések » Gasztronómia » Mekkora az ideális hőmérséklet egy...

Mekkora az ideális hőmérséklet egy testes vörösbor tálalásához?

10-12 °C
14-15 °C
17-18 °C
6-8 °C


A bor felszolgálási hőmérséklete befolyásolja a bor illatát és ízét, a megfelelő hőmérsékletű bor tálalása pedig nagyban javíthatja az ivás élményét. Valójában minden palacknak vagy egy ideális tálalási hőmérséklete, az ízprofilja, az édesség, a tanninszint és egyebek alapján, de általában borfajtánként meghatároznak egy tartományt.


A kérdés nem könnyű, ezt mutatja az is, hogy a játékosok kevesebb mint ötöde tud rá jól válaszolni.

18%

Mint minden kvízkérdést az oldalon, ezt is szerzői jog védi. Másolása nem engedélyezett.

Kapcsolódó témakvíz:

Hasonló kvízek:

Mi a szusi szó jelentése? »

Honnan kapta nevét a Rákóczi túrós? »

Hány Celsius fokon van a libazsír füstpontja? »

Mekkora az átlagos hőingadozás a Hold felszínén? »

Hány fokon forr fel az étel a kuktában? »

Az átlagos konyhatechnikai eljárásokhoz képest milyen hőmérsékleten készül a barbecue? »

Milyen ital kell alapnak a sangríába? »

Mekkora a minimális alkoholtartalma a ginnek az EU-ban? »

Mekkora a tökéletes hőmérséklet egy édes vörösbor tálalásához? »

Milyen színű szőlőből készül a vörösbor? »