Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
«
»

Játékosaink az elmúlt 24 órában 15737 kvízt fejtettek, 46 labirintust jártak be és 741 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kezdőoldal » Játékszabályok » Kvízkupák

Kvízkupák

Kvízkupák - Információk, szabályok, gyakran ismételt kérdések

A kupasorozat abban különbözik a kvízbajnokságtól, hogy itt nem csoportmérkőzések során játszik mindenki mindenkivel, hanem egyenes kieséses fordulókban dől el, ki lesz végül a kupa győztese.

A kupára való kvalifikáció megegyezik a bajnokságéval, itt is az elmúlt időszakban lejátszott kvízek száma, az adott nehézségi szint, illetve az előző bajnokságban való szereplés számít.

Minden fordulóban a még versenyben lévő játékosokat összepárosítjuk. Itt a véletlen dönt, hogy ki kivel kerül össze. Mindenki játszik egyet kihívó félként az ellenfelével, illetve ellenfele is megküzd vele. Itt is, csakúgy mint a bajnokságoknál, a kihívott játékos korábban kapott kvízkérdéseiben kell jobbnak bizonyulni a másiknál.

Minden párosnál meghatározunk egy ún. erőnyerőt. Amennyiben döntetlen lesz kettejük közt a két mérkőzés összesített végeredménye, az erőnyerő fog továbbjutni. A párosból az élvezheti ezt az előnyt, aki az utóbbi időben jobban szerepelt a bajnokságokban és kupákban, illetve a labirintus játékban is magasabb nehézségi szintnél tart. Az erőnyerőt az eredmény mögötti * jelöli.

Amennyiben valaki nem játssza le a mérkőzését az adott napon, amikorra az ki van írva, program állapítja meg itt a végeredményt. Ha a kihívandó ellenfél kihívottként már játszott aznap a kupában, a mérkőzést ő nyeri 3:0 pontozással. Ez alól kivétel, ha a mérkőzést megkezdték és a kihívó fél már 3-nál több ponttal vezetett a kihívó játékos előtt. Ekkor a félbeszakadt mérkőzés eredménye lesz a beírt eredmény. Erre azért van szükség, hogy ne lehessen pontelőnyhöz jutni azáltal, hogy valaki 3-nál nagyobb vesztes állásnál nem fejezi be a mérkőzését. Ha egyik játékos sem játssza le a mérkőzését, akkor 0:0 lesz a végeredmény, s automatikusan az erőnyerő jut tovább.

A következő fordulót mindig fele annyian folytathatják. A legvégére maradt két játékos közt dől el a kupa győztesének személye.

Minden fordulóban, ahol lejátszottad az aznapi mérkőzésedet és sikerül is továbbjutnod, 3 arany lesz a jutalmad.


Mivel a kupa párhuzamosan zajlik a bajnokságokkal, ezért annak fordulóit a bajnokság első napja és utolsó napja közti időintervallumban kell lejátszani. A rendezvény résztvevőitől függően előfordulhat, hogy lesznek olyan napok, amikor a kupában nem kell játszani.

Olyan eset is fennállhat, hogy valaki indul a kupában, de a bajnokságban nem, illetve ennek fordítottja is. A sorsolásról és a kvalifikációról bonyolult program gondoskodik, mely igyekszik - amennyire lehet - igazságosan felajánlani a versenyen való indulás lehetőségét.


Ahogy új bajnokság indul, új kupa is indul. Erre 15 naponta kerül sor.


További játékszabályok