Játékosaink az elmúlt 24 órában 50269 kvízt fejtettek, 119 labirintust jártak be és 1806 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kezdőoldal » Játékszabályok » Kvízkupák

Kvízkupák

Kvízkupák - Információk, szabályok, gyakran ismételt kérdések

A kupasorozat abban különbözik a kvízbajnokságtól, hogy itt nem csoportmérkőzések során játszik mindenki mindenkivel, hanem egyenes kieséses fordulókban dől el, ki lesz végül a kupa győztese.

A kupára való kvalifikáció megegyezik a bajnokságéval, itt is az elmúlt 15 nap eseményei befolyásolják, kik indulhatnak.

Minden fordulóban a még versenyben lévő játékosokat összepárosítjuk. Itt a véletlen dönt, hogy ki kivel kerül össze. Mindenki játszik egyet kihívó félként az ellenfelével, illetve ellenfele is megküzd vele. Itt is, csakúgy mint a bajnokságoknál, a kihívott játékos korábban kapott kvízkérdéseiben kell jobbnak bizonyulni a másiknál.

Az első forduló párosítása speciális. Itt a kvalifikációs lista felső felében lévő játékosok találkoznak a lista alsó felére kerültekkel. Hogy ezen belül hogyan alakulnak ki a párok, azt a véletlen dönti el. A következő fordulókban viszont a továbbjutottak közül bárki összekerülhet bárkivel.

Minden párosnál meghatározunk egy ún. erőnyerőt. Amennyiben döntetlen lesz kettejük közt a két mérkőzés összesített végeredménye, az erőnyerő fog továbbjutni. A párosból az élvezheti ezt az előnyt, aki az utóbbi időben több kvízt fejtett a Kvízlabirintus játékban (labirintusban, Küzdőtéren vagy a versenyeken, kb. 72 órára visszanézve).

Amennyiben valaki nem játssza le a mérkőzését az adott napon, amikorra az ki van írva, program állapítja meg itt a végeredményt. Ha a kihívandó ellenfél kihívottként már játszott aznap a kupában, biztossá válik a továbbjutása (régebben a mérkőzést 3:0 pontozással nyerte). Ha egyik játékos sem játssza le a mérkőzését, akkor 0:0 lesz a végeredmény, s automatikusan az erőnyerő jut tovább.

A következő fordulót mindig fele annyian folytathatják. A legvégére maradt két játékos közt dől el a kupa győztesének személye.

Minden fordulóban, ahol lejátszottad az aznapi mérkőzésedet és sikerül is továbbjutnod, 3 arany lesz a jutalmad.


Mivel a kupa párhuzamosan zajlik a bajnokságokkal, ezért annak fordulóit a bajnokság első napja és utolsó napja közti időintervallumban kell lejátszani. A rendezvény résztvevőitől függően előfordulhat, hogy lesznek olyan napok, amikor a kupában nem kell játszani.

Olyan eset is fennállhat, hogy valaki indul a kupában, de a bajnokságban nem, illetve ennek fordítottja is. A sorsolásról és a kvalifikációról bonyolult program gondoskodik, mely igyekszik - amennyire lehet - igazságosan felajánlani a versenyen való indulás lehetőségét.


Ahogy új bajnokság indul, új kupa is indul. Erre 15 naponta kerül sor.


Helyenként láthatsz a játékosok képén egy Legjobb eredmény feliratot. Ez azt jelzi, hogy az illetőnek az aktuális forduló (32 között, 16 között, stb.) a kupák során elért legjobb eredménye.


További játékszabályok