Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
«
»

Játékosaink az elmúlt 24 órában 15737 kvízt fejtettek, 46 labirintust jártak be és 741 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kezdőoldal » Játékszabályok » Kvízbajnokságok

Kvízbajnokságok

Kvízbajnokságok - Információk, szabályok, gyakran ismételt kérdések

15 napos ciklusokban kvízbajnokságokat indítunk a Kvízlabirintus weboldalon. Ez független a kvízlabirintusban való előrehaladástól. Egyetlen dologban van rá hatása: a bajnokságban való helyezések eléréséért arany jár, melyet a labirintusokban vagy a piactéren költhetsz majd el.


A bajnokságban indulókat a számítógép választja ki, ehhez egy-egy bajnokság indulásakor az elmúlt 15 nap tevékenységeit nézi a Kvízlabirintus oldalon. A kvalifikáció és a csoportok kialakítása során számít: milyen nehézségi szinten játszol, mennyi kvízt fejtettél az elmúlt időben, lejátszottad-e a mérkőzéseidet az előző bajnokságban, illetve hány pontot sikerült azokon a mérkőzéseken szerezned. Egy külön kitétel, hogy ugyanarról a számítógépről/közös hálózatról csak korlátozott számú játékos indulhat (akik a legtöbb pontot szerzik a kvalifikáció során).

A bajnokságban a résztvevőket csoportokra osztjuk. Minél nagyobb "pontszám" jön ki az előbb felsorolt tényezőkből, annál nagyobb eséllyel kerül magasabb csoportba egy-egy játékos. Az 1. csoportra több helyen elit csoportként hivatkozunk. Egy csoportba 16 játékos kerül, s ezek mindegyike megmérkőzik mindenkivel az adott csoportban. A mérkőzések eredményeiből tabella készül. A győztes mérkőzésért 3 pont, a döntetlenért 1 pont jár. Az azonos pontszámú személyek közt az általuk és az ellenfelük által szerzett pontok aránya dönt. Egyenlőség esetén az kerül előbbre, aki több pontot szerzett. Ha ez is megegyezik, akkor a helyezést megosztjuk köztük.

A bajnokság végén, a végső helyezésekért arany jár jutalmul. Kivételt képeznek ez alól a csoportok utolsó helyezettjei és a kihívóként egyetlen mérkőzést sem játszó játékosok. Az utolsó előtti 1 arannyal, az az előtti 2-vel lesz gazdagabb és így tovább. Az elit csoportban ennek duplája jár. Ha nem játszottad le minden mérkőzésed, százalékosan csak annyit kapsz meg a jutalom aranyból, amennyit a 15 mérkőzésedből kihívóként lejátszottál.


A résztvevőknek minden nap egy mérkőzést kell lejátszaniuk. Kihívó félként a kisorsolt ellenfél korábbi kvízeredményeivel kell megküzdeniük, azaz 15 olyan kérdést kapnak, amit az ellenfél korábban már megkapott és a két fél gyorsaságából és választott válaszából alakul ki, ki nyeri az összecsapást. Ha mindketten jól válaszolnak, az kapja a pontot, aki gyorsabban válaszolt. Ha az idejük is egyforma (másodpercre kerekítve), akkor senki sem kap pontot.

Ha X játékos játszik valamelyik nap Y játékossal, akkor aznap Y játékosnak is meg kell mérkőznie X játékossal. A kettő között annyi a különbség, hogy egyik esetben X, a másik esetben Y a kihívó fél, s a másik játékos korábbi eredményei képezik a kapott kvízkérdéseket.

Az aktuális napra sorsolt kvízmérkőzéseket még aznap be kell fejezni. Azaz, ha valaki 23:55-kor kezd bele a játékba, előfordulhat, hogy kicsúszik az időből. Ebben az esetben úgy vesszük, mint ha az illető nem játszotta volna le a meccsét.

Ha valamelyik kisorsolt mérkőzést nem játsszák le, a számítógép dönt arról, mi legyen az összecsapás végeredménye. Amennyiben a kihívott fél nem játszott aznap mérkőzést kihívóként, a mérkőzés eredménye 0:0 pontarányú döntetlen lesz, ha azonban a mérkőzés fordítottja megtörtént, azaz a kihívott fél kihívóként lejátszotta a két játékos közti mérkőzést, akkor 3:0-ra a kihívott fél nyeri ezt az összecsapást. Amennyiben a mérkőzést megkezdték és a kihívott fél már 3-nál nagyobb pontkülönbséggel vezetett, ez az eredmény fog bekerülni. Utóbbira azért van szükség, hogy senki ne szerezhessen előnyt azzal, ha egy vesztes mérkőzést 3-nál nagyobb pontkülönbségnél nem fejez be.


Minden bajnokságban felhasználhatsz 3 speciális hatású tokent. Erről részletesen itt olvashatsz: Megengedett előny token


Ha véget ért egy bajnokság, a játékosok megkapják a helyezéseikért járó aranyat, illetve elkezdődik egy új bajnokság.


A korábbi bajnokságok eredményei, legjobbjai bármikor visszanézhetőek a Versenyek menüpontban.További játékszabályok