Játékosaink az elmúlt 24 órában 40927 kvízt fejtettek, 103 labirintust jártak be és 1629 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kártyák

Kártyák - Információk, szabályok, gyakran ismételt kérdések

A Kvízlabirintus játékban nem csupán kvízkérdésekre válaszolhatsz, hanem egyben egy stratégiai játékot is játszol. A cél, hogy minél több labirintust teljesíts, s ebben lesznek segítségedre a szerezhető kártyák is.


A kártyákat használatuk típusa szerint ekképp különböztethetjük meg:

▷ kvíz közben használható kártyák,

▷ más események során használható kártyák (ajtó nyitás, kincsesláda nyitás, stb.),

▷ csapdakártyák (negatív hatásúak),

▷ kudarckártyák (kudarcpontból aktiválhatóak),

▷ állandó hatású kártyák,

▷ max. 24 órán keresztül nálad maradó kártyák,

▷ segédkártyák (24 órára vagy egy konkrét feladatra felbérelhető segédek),

▷ küldetéskártyák (ezeknek kinézete a hagyományos kártyákéhoz hasonlít, de külön kezelendőek, nem hatnak rájuk a más kártyákra ható hatások).


Kártyákat a következő alkalmakkor szerezhetsz:

▷ kincsesláda kinyitásakor;

▷ kincseskamra kifosztásakor;

▷ másik kártya hatását követően;

▷ segéd felfogadásakor (segédkártyát);

▷ piactérről vásárláskor;

▷ kereskedőnél vásárláskor.

Kivételes kártya a Felfedezés, mely automatikusan visszatöltődik, azaz ha kevesebb van belőle, mint a maximális mennyiség (30), bizonyos időközönként kapsz belőle.


2022. november 16-tól korlátot vezettünk bele a kártyák számát illetően. Úgy gondoljuk, hogy ha egy kártyából már 50-et vagy többet összegyűjtöttél, akkor az a kártya nem is annyira fontos számodra, így az ebből ezután szerzett darabok már elvesznek. Azaz egyfajta kártyából maximum 50 darabot tarthatsz magadnál. Ez alól kivétel a Felfedezés és az Esszencia kártya (utóbbinál 150 darabszám a limit).


Vannak olyan kártyák, amik a hozzád kerülésük után 24 órán keresztül fejtik ki hatásukat. Ilyeneket a Kereskedőnél vásárolhatsz, csapdaként kaphatsz, illetve a legtöbb segédkártya is ilyen. Ha több ugyanolyan kártyád van, a második kártya idejének visszaszámlálása akkor fog elindulni, amikor az elsőt elveszted.


Ha egy kártyád jobb alsó sarkára kattintasz, részleteket tudhatsz meg az adott kártyáról, akár olyan információt is, amely a szövegbe nem fért bele, mégis fontos lehet, hogy megismerhesd a használatát. Amennyiben nem zavar, hogy előre megismerhetsz olyan kártyát is, amivel a játékban eddig még nem találkoztál, a Kártya enciklopédia oldalán az összes kártyát megtalálod azok teljes leírásával együtt.


Vannak kártyák, melyeket aktiválásukhoz ki kell játszanod. Ehhez kattints a kártyára, majd a megjelenő "Kijátszom" gombra kattints még egyszer. (Azért kell kétszer kattintani, hogy véletlen ne lehessen elhasználni egy kártyát.)

Más kártyákat elég magadnál tartanod ahhoz, hogy kifejtse hatását. Ilyenek pl. a 24 óráig ható kártyák.


Mivel nagyon sok kártya van a játékban, az áttekinthetőség kedvéért a listákban ABC sorrendben láthatod azokat. Van lehetőséged ezen belül a kedvenc kártyáidat előre rendezni, ehhez a kártya bal alsó sarkában lévő Kedvencnek jelölöm ikonra kell kattintanod. Ezt megteheted azokon a helyeken, ahol kártyát lehet kijátszani, illetve a Saját kártyáid oldalon is.


További játékszabályok