Játékosaink az elmúlt 24 órában 45462 kvízt fejtettek, 110 labirintust jártak be és 1897 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kezdőoldal » Játékszabályok » Sötét folyosó

Sötét folyosó

Sötét folyosó - Információk, szabályok, gyakran ismételt kérdések

A sötét folyosó egy tereptárgy, amelyben kvízkérdések megválaszolásával szerezhetsz új kártyákat. Míg a kincsesládák kinyitására időt kell szánnod, itt Felfedezés kártyára lesz szükséged a "kincs" megszerzéséhez.

A sötét folyosók hosszúsága változó. Minél több kvízkérdés kell a teljesítéséhez, annál több kártyát találhatsz benne.

Ha egy kvízkérdésre jól válaszolsz, léphetsz egyet előre. Ha az adott ponton kártya jár jutalmul, megkapod. Amennyiben rosszul válaszolsz, újra neki kell futnod az adott pontnak, új kérdést kapsz. Emellett egy Felfedezés kártyát is el kell költened a folytatáshoz. Ha háromszor egymás után jól válaszolsz, a következő ponton szintén egy Felfedezés kártya elköltésére lesz szükséged.


A sötét folyosó megkezdésekor kijátszhatsz olyan kártyákat, amiket a kvíz megkezdésekor is kijátszhatsz. Legalábbis a többségüket. Vannak olyan kártyák, amik csak ellenfelek ellen használhatóak, ilyeneket természetesen nem használhatsz, mert itt ellenfél nincs, csak a te eredményed számít. Ezeket a kártyákat csak addig játszhatod ki, míg nem kezdted meg a sötét folyosó felderítését az első kérdéssel. Később már nem.

A kvízkérdés közben szintén használhatsz kártyákat.

Emellett vannak olyan speciális kártyák, amelyek kifejezetten a sötét folyosón történtekre vannak hatással, ezeket bármikor kijátszhatod, míg ezen a tereptárgyon tartózkodsz.

Azok a csapdakártyák, amelyek a következő kvízedre hatnak, itt nem lesznek hatással (kivéve ha konkrétan ezt nem írja szövegük). Ennek oka, hogy a sötét folyosót nem kötelező végigcsinálnod a játék folytatásához, illetve bármikor félbehagyhatod.


Ha sikerül elérned a sötét folyosó végére, a tereptárgy eltűnik a mezőről. Ha még nem jársz a végén, bármikor megszakíthatod az utadat, s visszatérhetsz a labirintusodhoz. Ha később visszatérsz újra erre a folyosóra, mindent ugyanúgy találsz, mint eddig: attól a ponttól folytathatod, ahol abbahagytad, illetve azok a sötét folyosóra kijátszott kártyáid lesznek érvényben, amiket korábban használtál.

Akár több folyosót is megkezdhetsz párhuzamosan, de ha kijátszol egy kártyát az egyikre, nyilvánvalóan csak arra fog hatni, a labirintus másik pontján lévőre nem.


A sötét folyosón olyan kártyákat találhatsz, amik amúgy kincsesládából is felbukkanhatnának. Kulcsot itt nem kell keresned, az csak a ládákból kerülhet elő. Épp ezért a sötét folyosók teljesítése nem követelmény egy-egy labirintus végigjátszásához, a te döntésed, hogy a jutalomkártyák megszerzésének reményében végigmész-e egy ilyen folyosón.További játékszabályok