Játékosaink az elmúlt 24 órában 43505 kvízt fejtettek, 98 labirintust jártak be és 1696 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kezdőoldal » Játékszabályok » Páros Liga

Páros Liga

Páros Liga - Információk, szabályok, gyakran ismételt kérdések

A Páros Liga egy versenysorozat, amely a bajnoksággal és a kupával párhuzamosan kerül lebonyolításra. Itt a játékosok párokban mérkőzhetnek meg egymással, juthatnak túl a csoportkörön, bizonyíthatnak az egyeneskieséses döntőkben és legvégül csak egyikük nyerheti meg a Páros Liga trófeát.


1. és 2. nap: A nevezés

Míg a bajnokságban és a kupában a nevezéshez nem kell különösebb procedúrán átesned (csak játszanod az oldalon), itt a verseny első két napján a párok kialakítása zajlik.

Ekkor annyi dolgod lesz, hogy kiválassz max. 5 olyan játékost, akinek oldalán szívesen elindulnál a ligaküzdelmekben. Ha valaki más melletted döntött, elfogadhatod az ajánlatát. Jól fontold meg, hogy itt kit jelölsz és kit fogadsz párodnak, mert ezek a döntések nem visszavonhatóak. A nevezés második napján az 5-ös korlát 8-ra bővül, hogy újabb ajánlatok megtételével nagyobb valószínűséggel találhasson mindenki társat magának. A második nap aktiválódó lehetőség még az Ajánlat bárkinek gomb, mellyel minden játékos páros liga nevezés oldalán megjelenhetsz és bárki elfogadhatja ajánlatod. Ha megnyomod a gombot, már nem lehetsz ráhatással, hogy ki lesz a társad, ez már csak a többieken múlik.

Semmiképp nem lehet a párod, 1. aki nem lépett be az elmúlt 48 órában a játékba; 2. aki az előző páros ligában már a párod volt; 3. aki már valaki másnak a párja lett; 4. kezdő játékos, aki még nem teljesített egy labirintust se; 5. elit csoportosként elit csoportost nem választhatsz.

Ha egy olyan játékos másik párt talál magának, akinek ajánlatot adtál, a megürült helyre új ajánlatot tehetsz másnak.

Ha sikerült párt találnod a küzdelmekre, más dolgod már nem lesz a nevezés két napjában, csak a várakozás a sorsolásra.

Ha még annyira új vagy a játékban, hogy egyetlen labirintust sem teljesítettél, nem vehetsz részt a páros küzdelmekben. Ha több karaktered is van a játékban, azok közül csak egy indulhat el a versenyeken. Ez az lesz, amelyik először talál társat magának a küzdelmekhez, a másikkal már nem nevezhetsz.

A kialakult párok a verseny időtartama alatt (2 nap nevezés és 13 nap megmérkőzés) közvetlen beszélgethetnek egymással a Páros Liga chaten. Ez a lehetőség a verseny lezárulásakor megszűnik, de a fórumban természetesen lehet folytatni az itt megkezdett beszélgetéseket.


A sorsolás

Ha lezárultak a nevezések, megtörténik a párosok összesorsolása.

Mivel a páros liga mérkőzéseinek fontos része a csoportkör, szükséges, hogy pont annyian legyenek a versenyzők, hogy egyenletesen csoportokba tudjuk osztani őket. Ha a létszám nem stimmel, egy selejtezőkörrel indul a liga. Itt a legalacsonyabban rangsorolt párosok küzdhetnek a bennmaradásért és a csoportkörbe jutásért. Amennyiben a létszám pont ideális, nem lesz szükség selejtezőre.

A csoportkörben 4-6 fős csoportokat alakítunk ki. Ezen belül minden pár játszik mindenkivel és így tabella készül. Minden nap egy mérkőzést kell lejátszani. A következő fordulóba az első és a második helyezett juthat tovább.

A küzdelmek ezután egyeneskieséses rendszerben folytatódnak a nyolcaddöntőkkel/negyeddöntőkkel/elődöntőkkel és döntővel. Létszámtól függően lehetséges, hogy nyolcaddöntőre vagy negyeddöntőre már nem kerül sor.

A teljes sorsolást már a páros liga harmadik napjától megtekintheted a liga oldalán. Itt mindig láthatod, hogy ha sikerül a továbbjutás, melyik párharc győztese vagy melyik csoport hányadik helyezettje lesz a következő ellenfeletek.


A mérkőzés

A párosok kétszer mérkőznek meg egymással az aznapra kisorsolt ellenfelükkel, egyszer kihívóként, egyszer pedig kihívottként. A párosotok mindkét tagjának meg kell küzdenie a másik párossal és a kettőtök által elért eredmény összege fogja kiadni a mérkőzés végeredményét.

Ha egy párossal játszol, felváltva kapsz kérdéseket az ellenfél két tagjának korábban megválaszolt kérdéseiből. Egyszer az egyiküknél, aztán a másikuknál kell jobbnak bizonyulnod a pontszerzéshez.

Ha egy páros nem játssza le a mérkőzését, vagy a páros egyik tagja hagy ki egy napot, akkor azt úgy tekintjük, hogy az adott mérkőzést nem játszották le. Egyedül játszva nem lehet a döntőig jutni. A le nem játszott mérkőzéseket a csoportkörben 0:6-tal számoljuk, illetve ha a félig lejátszott mérkőzésnél már nagyobb hátrányt sikerült összehozni, az az eredmény kerül beírásra. Utóbbi miatt nem lehetséges, hogy a félbehagyott mérkőzéssel jobban járjon egy páros, mint ha lejátssza a mérkőzését. A selejtezőkörökben és döntőkben a mérkőzés le nem játszása kieséssel jár, kivéve ha másik páros sem játszott.

Ha egyik fél sem játszott aznap, a csoportkörben 0:0 kerül eredményként megállapításra. A selejtezőkben és a döntőkben ilyenkor az erőnyerő fél (az elmúlt időszakban többet játszott páros) jut tovább, akiket *-gal jelöltünk.

A csoportkörökben, az egyes tabellákon részt vevők között is meghatároztuk az erőnyerő sorrendet. Ha két játékos pontban és pontarányban is egyenlő eredményt ér el, az itt látott szám dönt arról, ki kerül előrébb (akinél kisebb szám látszik).

Az erőnyerőség megállapításakor az a fél élvez kedvezményt, amelyik páros több rejtvényt fejtett az elmúlt napokban (kb. 72 óra). A csoportoknál akkor határozzuk meg az erőnyerőt, amikor a csoport minden részvevője ismertté válik. Az egyeneskiesés szakaszban pedig akkor, ha már mindkét fél kiléte ismertté válik az egyes mérkőzéseken. A meghatározás után fejtett kvízmennyiség már nem befolyásolja azt, hogy ki az erőnyerő.


A jutalom

A páros ligában minden lejátszott mérkőzésed után 2 aranyat kapsz. Ez akkor is jár, ha párosod másik tagja nem játszott aznap.


További játékszabályok