Játékosaink az elmúlt 24 órában 50269 kvízt fejtettek, 119 labirintust jártak be és 1806 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kezdőoldal » Játékszabályok » Ördög kártyása

Ördög kártyása

Ördög kártyása - Információk, szabályok, gyakran ismételt kérdések

Az Ördög kártyása egy ellenfél, akivel a pokol tematikájú labirintusokban találkozhatsz, általában egy labirintusban egyszer (bár ha szeretnéd, a Teremtés kártya használatával ilyet is létrehozhatsz újabbat).

A megszokottól eltérően vele nem kvízben, hanem a kártyáid segítségével mérkőzhetsz meg. Minél jobban ismered a lapjaidat - legfőképp az értéküket -, annál nagyobb esélyed van a győzelemre. Az Ördög kártyásával való játék kötelező érvényű, nem mondhatsz rá nemet, nem hagyhatod ki, viszont az 5. lépés után ha szeretnéd, lemondva a jutalomról, illetve a további veszteségekről, kiszállhatsz.

Ha nincs nálad 100 különböző kártya, akkor az Ördög kártyása nem foglalkozik veled, minden teendő nélkül továbbhaladhatsz ezen a mezőn.


Részletek:

A játék 10 körből áll és csak szürke kártyákkal játszható. Minden körben az Ördög kártyása és te is egyszerre felfordítjátok egy lapotokat. Nem lehet két felfordított kártyád egyforma, tehát hiába van valamiből nálad több, csak egyet használhatsz fel belőlük a játék során. A kártya, amit választottál, ekkor úgymond elég, azaz elveszik. Mindenki annyi pontot kap, amennyi az általa felfordított kártya értéke volt. Ha a 10. forduló végén neked több pontod lesz, megnyered a játékot. Egyéb esetben nem jár jutalom.

A győztes játékért azok a kártyák járnak, amiket az Ördög kártyása korábban felfordított. Időnként ellenfeled felajánl egy térképdarabot is pluszban, amely segítségedre lehet egy értékes ereklye megszerzésében.

Az 5. forduló után és a játék vége előtt bármikor dönthetsz úgy, hogy feladod a játékot. Ebben az esetben nem kell több kártyát elégetned, viszont a korábban felfordítottakat nem kapod vissza. Ez esetben már nem nyerheted meg az Ördög kártyásának lapjait jutalomként. Emellett egy Időzár mező kerül labirintusodnak arra a mezejére, ahol épp állsz.


Stratégiázási lehetőségek:

- Mivel az 5. forduló után lehetőséged van kilépni a játékból további kártyaveszteségek nélkül, érdemes mérlegelned, hogy megéri-e az a jutalom, amit az Ördög kártyása eddig felfordított, azt, hogy továbbmenj. Igaz, a feladással egy Időzárat is kapsz büntetésül.

- Ha pontszámod jóval meghaladja az ellenfeledét, érdemes olyan lapokat kijátszanod, amik feltételezhetően kevésbé értékesek.

- Ha pontszámban nagyon lemaradtál és nagyon szeretnéd az Ördög kártyásának lapjait megnyerni, érdemes lehet egy erősebb lapot beáldozni. Ez lehet egy olyan is, amit az ellenfeled játszott ki, azaz győzelem esetén visszakapnád.

- Ha az Ördög kártyása térképrészletet is felajánl jutalmul, érdemes lehet a győzelemre hajtani, hiszen az ilyen kártyák csak korlátozott számban szerezhetőek meg.


Honnan ismerhetem meg a kártyák értékét?

A kártyák adatlapján találhatsz egy kis segítséget. Itt szerepel, hogy értéke alacsony, átlagos, drága, nagyon drága, így nyerhetsz egy kis támpontot. Ez azonban csak egy hozzávetőleges segítség.

Összességében azonban elmondható, hogy minél több haszon szerzésére használható fel egy kártya (ez lehet aranyszerzés vagy kvízben, labirintusban haladásban való segítség), az értéke is annál nagyobb.

Érdemes az Ördög kártyása által kijátszott lapokat is figyelni, hiszen azok értékét rögtön megismered. Minél többször kényszerülsz ilyen játékra a labirintusban haladáskor, annál profibb leszel ebben is, meglásd!


Fenntartjuk a jogot, hogy egyes kártyák értékét a játék során megváltoztassuk. Erre akkor van szükség, ha az új fejlesztések bekerülésével egy-egy kártya vagy hasznosabbá vagy kevésbé hasznossá válik. Ilyenfajta értékváltoztatás nem gyakran történik a játékban, de sor kerülhet rá.


További játékszabályok