Játékosaink az elmúlt 24 órában 42841 kvízt fejtettek, 83 labirintust jártak be és 2160 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kezdőoldal » Játékszabályok » Kártyacsomag licit

Kártyacsomag licit

Kártyacsomag licit - Információk, szabályok, gyakran ismételt kérdések

A tehetősebbek nem csupán kártyákra, de kártyacsomagokra is elkölthetik a labirintusok bejárása során összegyűjtött aranyaikat vagy ezüstjeiket. Itt azonban licitrendszerben többet kell kínálniuk más érdeklődőknél.


Ha a Piactér oldalon kicsit lejjebb tekersz, mindig találhatsz pár kártyacsomagot (max. 3-at), amelyre licitálni lehet. Vannak olyan csomagok, amelyek megszerzéséhez aranyat, másokéhoz ezüstöt kell elköltened. Ha valaki megtette a licitjét és a következő 4 órában nem érkezik újabb ajánlat (lásd még lejjebb a koppanásról szóló részt), a tétel lekoppan, azaz az utolsó ajánlóé lesz. A megnyert kártyacsomagokat a Labirintus oldalán lehet átvenni.


Mi található egy-egy ilyen csomagban?

Kártyák. A csomag képe alatt találhatsz egy rövid színesítő leírást, illetve azt is, szám szerint milyen színű kártyából mennyi van a csomagban. A képen egymásra dobáltuk a kártyákat, van amiből több látszik, van amiből kevesebb, de olyan is lehet, amiből szinte semmi sem.

A vásárlás kicsit zsákbamacska, ennyi információból kell eldöntened, hogy mennyit ér meg neked a csomagra hajtani.


Ki licitálhat?

- Akinek van elég aranya/ezüstje, hogy növelje az eddig feltett összeget. Saját magadat is felüllicitálhatod, ha azt szeretnéd, hogy gyorsabban tied legyen a csomag, hiszen így a magasabb összeg miatt kevesebben maradnak versenyben a megszerzéséért;

- Aki nem licitált párhuzamosan egy másik aktuális kártyacsomagra;

- Aki az elmúlt 72 órában nem nyert valamelyik már lezárult liciten. Az mindegy, mikor veszed át a nyereményt, a 72 órát a lekoppanás időpontjától számítjuk.


Hogyan kell fizetni a licitért?

A kártyacsomagok többsége aranyba kerül, de időnként előfordul egy-egy olyan tétel is, amiért ezüsttel lehet fizetni. Ha valaki licitál, az összeg azonnal levonódik tőle. Ha valakit felüllicitálnak, a korábban feltett összeget az előző licitáló visszakapja. Minél magasabb összegnél jár egy licit, annál nagyobb léptékű a szükséges emelés mértéke.

Amennyiben egy küldetésed vagy az aktuális kihívás azt követeli, hogy költs el valamennyi aranyat/ezüstöt, ilyen szempontból a licitálás nem számít költésnek. Amikor átveszed a megnyert licitért a kártyákat, az igen.


Hogyan történik a koppanás?

Ha valaki licitál egy kártyacsomagra, a licit lejárta a 4 órával későbbi időpontra módosul. Igaz ez arra az esetre is, ha valaki önmagára licitál, mert feljebb akarja srófolni az árat.

Fontos tudni azonban, hogy az Aukciósház éjszaka, 22 órától 6 óráig zárva van. Licitálni ugyan lehet ekkor is, de ebben az időintervallumban a koppok nem történnek meg. Ha pl. valaki 21 órakor licitál, a 4 óra + a zárva tartási időből következően másnap délelőtt 9-kor koppanhat a kiválasztott tétele.


Milyen gyakran kerül fel új kártyacsomag?

Ha egy licit elkel, egy órán belül felkerül a helyére egy másik csomag. He egyszerre koppan le több csomag is, előfordulhat, hogy több idő kell, míg újra a maximális 3 csomagot láthatod a Piactéren.


Mikor láthatok aukciós ikont az értesítő sávomban?

Ha licitáltál korábban és felüllicitáltak, azonnal megjelenik egy ilyen ikon, így a Kvízlabirintus játék bármelyik oldalán is jársz, értesülhetsz az eseményről.

Ha lekoppan egy kártyacsomag és új licitálható tétel kerül fel a kínálatba, olyan, amire neked is lenne elég aranyad vagy ezüstöd, akkor is láthatsz egy ilyen ikont Új felirattal.További játékszabályok