Játékosaink az elmúlt 24 órában 42561 kvízt fejtettek, 100 labirintust jártak be és 1655 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kvízbár

Kvízbár - Információk, szabályok, gyakran ismételt kérdések

Nyitvatartás

A kvízbár kétszer tart nyitva egy nap, egy-egy órában. Ez bármikor lehet reggel 6 és este 23 óra közt. A nyitás egész órakor történik és kb. 1 óra hosszat tart (február 27-től már csak 40 percig). A Kvízbár menüpontban mindig láthatod, hogy mikor lesz a következő kvízbár-óra.

5 perccel a nyitás előtt megjelenik az ikonjaid közt a kvízbár ikonja egy visszaszámlálóval, ez is segít abban, hogy ott legyél nyitáskor és a legtöbbet hozz ki egy-egy kvízbár-órából.

A Kvízbár menüpontot mindig megtalálhatod az oldal tetején, két bár közti időben is.


Belépőjegy

Minden nap az első alkalom ingyenes, akkor is, ha csak a második kvízbár-órához csatlakozol. Ha egyszer már részt vettél aznap egy kvízbárban, másodjára az induláshoz fizetned kell. Te döntöd el, milyen módon: fizethetsz 3 jádéval, 300 arannyal vagy 1500 ezüsttel.

Ha valaki több karakterrel játszik, ugyancsak fizetnie kell, amikor ugyanazon a napon másodszor is kvízbározni szeretne.


Mi történik a kvízbárban?

A bárban valós időben folyik a kvíz. Minden csatlakozott játékos ugyanazt a kérdést kapja, s ugyanakkor kell rá válaszolnia, mint a többieknek. Ha valaki gyorsan válaszol, meg kell várnia a rendelkezésre álló idő leteltét, azaz az összes játékos válaszát, mielőtt a kiértékelésre kerülne sor.

A kiértékelés szabályai hasonlóak a Kvízlabirintus többi szekciójában megismertekhez. A jó és gyors válaszolók 3 pontot, a jó, de több mint 3 másodperccel lemaradt játékosok 2 pontot, a többi válaszoló 1 pontot kap. Ha egy kérdés több válasz jelölős vagy tippelős, a legjobb válaszadó kapja a pontot, a kiértékelés szabályai szerint.

A bárban bőven akadnak olyan kérdések, amikkel még csak kevés játékos találkozott. A kérdések nehézségi szintje véletlenszerű. Ez legfőképp azt befolyásolja, hogy egy feleletválasztós kérdésnél hány lehetőség közül kell választani. Minden ötödik kérdés egy tippelős kérdés.

Az itt felbukkanó kérdések megválaszolásához nem használhatsz fel semmilyen segítséget, így a kártyáidnak itt nem veszed hasznát.


Ki nyer?

A bárban egyik kérdés követi a másikat, a pontgyűjtés egészen a zárásig tart.

Az a győztes, akinek a legtöbb pontja gyűlik össze. Pontegyezőség esetén az nyer, aki több kérdésre válaszolt. Ha ez is egyenlő, a válaszadáshoz szükséges idő dönt. Ha pedig ez sem különböző két játékosnál, az nyer, aki előbb csatlakozott a bárhoz.

Nem csak az első helyezett kaphat jutalmat, többen is. A bárban krigli szerezhető, melynek jele: 🍺. A mezőny legjobb 10%-ába tartozók 3🍺-vel, a legjobb 25%-ba 2🍺-vel, a legjobb 50%-ba befértek pedig 🍺 jutalommal gazdagodnak.


Mire jó a krigli?

Az összegyűjtött 🍺-kből ritka, fehér színű kártyák vásárolhatóak, bármelyiket megveheted, amit ki tudsz fizetni és nincs nálad belőle egy darab sem.

Az árfolyamok azonban bármikor megváltozhatnak. Ha valaki vásárol egy kártyát, az ára rögvest nő eggyel. Ha 72 órán keresztül nem vásároltak valamelyik kártyából, annak az ára csökken eggyel. A kártyák költsége azonban soha nem mehet 20🍺 alá.


Mikor csatlakozhatok be egy kvízbárba? Félbehagyhatok egy megkezdett kvízbárt?

Mivel egy-egy játék a kvízbárban kb. egy órán keresztül tart, tudjuk, hogy bármikor bármi közbejöhet.

Ha nem válaszolsz egy kérdésre, csak a "Visszacsatlakozom" gomb megnyomásakor vehetsz részt újra a játékban. Ekkor az épp aktuális kérdést már nem láthatod, meg kell várnod a következőt.

Ha nem érsz oda a kvízbár-óra elejére, nem jelenti azt, hogy már lemaradsz róla. Az utolsó 10 perc kivételével még bármikor becsatlakozhatsz a játékba. Az azonban nyilvánvaló, hogy minél később csatlakozol, annál kevesebb esélyed lesz az élbolyba kerülni.

Ha úgy érzed, hogy fél óra/háromnegyed óra játék is elég volt, lépj ki nyugodtan a kvízbárból. Ha elég jól állsz a tabellán, így is lehet esélyed jutalomra. Ha már nem előznek meg annyian, hogy lecsúszol a jutalmat érő helyekről, a kvízbár végén megkapod a neked járó krigliket.


További játékszabályok