Játékosaink az elmúlt 24 órában 42974 kvízt fejtettek, 113 labirintust jártak be és 1587 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kezdőoldal » Játékszabályok » Bajnokok széke

Bajnokok széke

Bajnokok széke - Információk, szabályok, gyakran ismételt kérdések

A Bajnokok széke olyan tereptárgy, mellyel majdnem mindegyik labirintusban találkozhatsz. Kivételt képeznek az első nehézségi szintű labirintusok, ezekben nincs ilyen mező.

A Bajnokok székét mindig csak egy kalandor foglalhatja el. Amennyiben még üresen találod, feltérképezésekor azonnal bele is ülsz. Addig maradhatsz az adott labirintus bajnoka, amíg valaki el nem hódítja azt tőled. Ehhez kvízben kell legyőznie téged.

Ha a szék már foglalt, csak akkor ülhetsz az ott talált kalandor helyére, ha kvízben legyőzöd őt.

A kvízben való összecsapás nem online zajlik, csupán a bajnok játékos korábbi eredményével fogsz megküzdeni. Így a másik játékosnak nem szükséges online-nak lennie minden alkalommal, amikor valaki le akarja taszítani trónjáról. 10 olyan kérdést kapsz, melyet ő is kapott korábban a játék során, s neked ezekből többre kell helyesen válaszolnod, mint ellenfeled tette. Ha egy kvízkérdésnél mindketten helyesen válaszoltok, az kapja a pontot, aki gyorsabb volt. Azonos idő esetén vagy ha mindketten rosszul válaszoltok, nem történik változás. Döntetlen esetén marad a bajnok a székében.

Ha valaki épp kvízben párbajozik a Bajnokok székéért, neked várnod kell, míg ő végez (egy-egy ilyen kvízpárbaj max. 15 percig tart). Ha az illető győz, onnantól vele kell megküzdened a székért.

Amennyiben a kihívó nem fejezi be a 15 kérdést 15 perc alatt, elveszíti a párbajt. A bajnok marad a székében, ő pedig nem próbálkozhat már újra ebben a labirintusban (kivéve, ha egy kártyájával felülbírálja ezt a szabályt).

A küzdelemben nem használhatóak kártyák, kivéve, ha a kártya szövegében erre kifejezett utalás található. Így csupán az aktuális tudás számít, nem lehet extra segítséget igénybe venni.

Minden labirintusban minden játékos csak egyszer próbálkozhat az aktuális bajnok kiütésével és ezáltal a Bajnokok széke elfoglalásával. Amennyiben te vagy az első a székben, kvíz nélkül elfoglalhatod, majd ha valaki letaszítana onnan, van még egy lehetőséged a szék visszahódítására. Létezik kártya, amely felülírja ezt a szabályt és lehetővé teszi az újbóli próbálkozást.

Amennyiben elhagysz egy labirintust, ahol már próbálkoztál, majd a későbbiekben újra ebbe a labirintusba kerülsz, ugyanúgy újra próbálkozhatsz a Bajnokok széke elfoglalásával, mint amikor először jártál itt.

Az aktuális bajnok legyőzéséért a presztízsen felül jutalomként arany is jár. A kapott arany az előtted járt sikertelen próbálkozók számával arányos, de maximum 10.

Amennyiben a játékban lévő labirintusok több mint 10%-ában te ülsz a Bajnokok Székében, újabb elfoglalásával nem próbálkozhatsz.


A Bajnokok széke mezőre lépve láthatsz egy listát az utolsó bajnokokról. Megnézheted, hogy hányadikként ültek a székben, hányszor sikerült megvédeniük a bajnoki címüket, illetve a korábbi bajnokoknál azt is, hogy mikor taszították le őket onnan.


További játékszabályok