Játékosaink az elmúlt 24 órában 51451 kvízt fejtettek, 111 labirintust jártak be és 1612 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kezdőoldal » Játékszabályok » Ajtók és kulcsok

Ajtók és kulcsok

Ajtók és kulcsok - Információk, szabályok, gyakran ismételt kérdések

A labirintus bejárása során eljuthatsz egy olyan pontra, ahol egy ajtó zárja el az utad. Az ilyen ajtók kinyitásához szükséged lesz valamilyen eszközre, többnyire egy kulcsra. A későbbiekben - ahogy a labirintusok bonyolódnak -, lesznek ajtók, amik már kulcs helyett titkos kóddal, mágneskártyával, vagy más rafinált módon fognak kinyílni. Ha az ajtóra kattintasz, két dolog történhet: ha nincs nálad a kinyitásához szükséges kulcs, erről kapsz üzenetet, vagy pedig az ajtó kinyitásának oldalára jutsz, ahol el kell használnod a megfelelő kulcskártyádat.

Az ajtókat nyitó kártyákra közösen kulcsként hivatkozunk. Azaz ha olyan kártyával találkozol, melynek szövegében a kulcs szerepel, akkor az nem csak azokra a kártyákra fog hatással lenni, amiknek a nevében szerepel a kulcs szó, hanem az ide tartozó egyéb, ajtónyitásra használható kártyára is (mágneskártya, titkos kód, stb.).

Létezik egy úgymond jokerkártya is, mellyel bármilyen ajtót kinyithatsz, akkor is, ha nincs nálad a hozzá való kulcs. Ehhez csak magasabb nehézségi szinten juthatsz hozzá.

Ha az adott labirintus bejárása során nem használtál fel egy kulcsot (mert mondjuk a jokerkártyával nyitottál ki egy ajtót), a kulcsot akkor sem viheted ki a labirintusból, hiszen ez nagyon megkönnyítené a dolgod a következő labirintus teljesítése során.

Kulcskártyákat kincsesládákban találhatsz, és általános szabály, hogy amelyik labirintusban van ajtó, ott mindig megtalálható a hozzá való kulcs is.


További játékszabályok