Játékosaink az elmúlt 24 órában 44347 kvízt fejtettek, 127 labirintust jártak be és 1435 mérkőzést játszottak egymással.
Csatlakozz te is ehhez a közösséghez!

 

Kezdőoldal » Érdekességek » Bear Grylls, a túlélő

Bear Grylls, a túlélő


Ha a vadonban való túlélésről van szó, a brit Bear Grylls neve óhatatlan felmerül, hiszen népszerű reality-sorozatával, A túlélés törvényeivel világszerte hírnévre tett szert. Következzen most néhány érdekesség a világsztárról!


Forrás: Pixabay


- Valódi neve Edward Michael Grylls. "Medve" becenevét, ami egyben művészneve is, testvére, Lara adta neki még kisgyerekként.

- Nagyon szereti Indiát, terve volt belépni az indiai hadseregbe.

- Három évig szolgált a brit különleges légiszolgálatnál. Itt sok mindent tanult, amit a túlélő-showjaiban is felhasználhat: ejtőernyőzést, dzsungelharcot, traumakezelést.

- 1998-ban, mindössze 23 évesen meghódította a Mount Everestet. Ezzel a teljesítményével a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült, bár azóta már többször megdöntötték ezt a teljesítményt. Egy évvel a hegymászás előtt Zambiában egy ejtőernyős balesetben három helyen eltörte csigolyáját. Könyvet is írt a Mount Everestes élményeiről, ez Nagy-Britanniában a 10 legkelendőbb könyv közé került, illetve az USÁban is megjelent.

- Nem csak megmászta, siklóernyővel is berepült a Mount Everest fölé. 4400 méterről szállt fel és 9000 méter magasban is repült, ahol már veszélyesen alacsony az oxigénszint és -60°C a hőmérséklet.

- 2008-ban újabb Guinness-rekordot könyvelhetett el, amikor néhány másodperccel ugyan, de megdöntötte a korábbi, leghosszabb beltéri szabadesés rekordját. 96 percen át zuhant a szimulációban.

- Feketeöves karatemester.

- A tévéképernyőn először egy dezodor reklámjában szerepelt.

- Az igazi sikert A túlélés törvényei című filmsorozat hozta meg számára, melyet a Discovery Channelen mutattak be. Még játék is megjelent belőle Xboxra, Playstationre és Wii-re.

- Neki és családjának egy magánszigete van Wales partjainál, ami körülbelül 20 hektáros és 5 mérföldre fekszik a szárazföldtől. 2001-ben vásárolta, 123 ezer dollárért. Itt sem folyóvíz, sem áram nincs.

- Bear Grylls fia hét éves korában igazi életmentővé vált. Egy lányt mentett meg, aki egy patakba esett.Kvízlabirintus.hu, 2021. február 3.